Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Szerintem jobb lenne, ha...

2010. július 14. 6:00 // Forrás: Pethő Imre
...az Utcazene Fesztivál kiegészülne egy komolyzenei színpaddal, ahol a városban élő, vagy innen elszármazott művészek mutatkozhatnának be.

A könnyűnek nevezett műfaj számos irányzata mellett biztos nagy igény lenne a komolyabb zenei vonalra is az Utcazene napjai alatt. Ki lehetne alakítani egy komolyzenei szigetet, ahol nem országosan ismert nevek, hanem a helyi művészek lépnének fel. Veszprém itt is igazi erőtartalékokkal bír, gondoljunk csak a Mendelssohnra, a Vikman Pali által vezetett Orlando Énekegyüttesre, Hajnóczy Júliára, Mártony Zsuzsannára, Zsilinszky Cecíliára vagy a Dohnányi és a Csermák iskola tanáraira, diákjaira. De még a Petőfi Színház és a Pannon Várszínház néhány művésze is erősíthetné ezt a színpadot.

Tehát előadó lenne, csak egy olyan hangulatú, a többi színpadtól elkülönülő szigetet kellene találni, ahol érvényesülne a komolyabb műfaj hangulata. Sőt, ha nagyobb anyagi erőt lehetne mozgósítani, akkor akár a vár több udvarát, templomát is megnyithatnák ezekre a napokra, és az Utcazene fesztivál kiegészülhetne a komolyzenei várral.

Mert igény lenne rá, az biztos. Ezáltal a szervezők egy újabb korosztályt, célcsoportot nyerhetnének meg. A programhoz pedig más típusú vendéglátás társulhatna, és megjelenhetnének a helyi alkotók – festők, irodalmárok – és alkotásaik is.

Egy biztos: nem gyengítené, hanem erősítené a fesztivált egy ilyen kezdeményezés.
 

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.