Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Van kérdés?

2010. július 14. 6:20
Sokan nem értik, miért lett fizetős a fesztivál. Ilyenkor elmagyarázzuk, idén több színpad lesz. Mások kaját és ágyat keresnek.

– Nagyon sokan keresnek fel bennünket különböző kérdésekkel, kérésekkel. Eddig kb. 1500 jegyet adtunk el, elsősorban veszprémieknek. Persze jönnek vidékről, és még külföldről is. Ők térképet is kérnek, és gyakran szállást keresnek nálunk – mondta el Merhala Mercédesz, az Utcazene Fesztivál infopontjának egyik munkatársa. – Sokan nem értik, miért lett fizetős a fesztivál. Ilyenkor elmagyarázzuk, idén több színpad lesz – összesen 11 –, és ebből egyért kell fizetni a támogatások elmaradása miatt. Egyébként meg végig kell gondolni, mikor kap az ember 2000 forintért egy Quimby koncertet, és emellett még nyolc másikat. Megiszik valaki öt sört, és ugyanott van.

– Általában örülnek az emberek, hogy történik valami a városban, de mindig akad egy-két akadékoskodó is – válaszol kérdésemre a jövőre érettségiző diáklány. – Ők elsősorban a Cserhát lakótelepről és a Lordok házából érkeznek, volt már olyan kérés is, hogy hagyjuk abba esténként hamarabb a koncerteket. Erre azonban nekünk nem terjed ki a hatáskörünk. De van ellenpélda is, olyan idősek, akik elmondták, ők is lejönnek meghallgatni a jó zenéket és élvezni a hangulatot. Gyakran felkeresnek minket a helyi hontalanok kajáért, a Greenpeacesek, hogy boldogítsanak, és a színpadépítő srácok, hogy elkérjék a telefonszámainkat. Na meg persze vannak az „okosat” kérdezők. „Ha egy jegyet veszek, bemehetek-e a párommal együtt?” Igen. Ha a biztonsági őr képes lesz a kettőjük csuklójára felerősíteni az egyszemélyes karszalagot. Volt olyan idős néni, aki minden sarokra szeretne mobilvécét, vannak, akik a jegyeiket szeretnék naponta másra átruházni. De a színház sem olyan, hogy az első felvonásra én megyek be, a másodikra meg te. Nekik türelmesen elmagyarázzuk, hogy ilyet nem lehet. Ennek ellenére ezek a kérdések mindennaposak.

– Itt, az infopultban, délelőtt 10-től éjfélig lesz ember, hogy az érdeklődők kérdéseire válaszoljon. Tízen dolgozunk, váltott műszakban, így mi is eljutunk egy-két koncertre. A fesztivál alatt minden bizonnyal műsorfüzetet kérnek majd a legtöbben, de tudunk segíteni a menetrend felől érdeklődőknek, a taxit vagy illemhelyet keresőknek… Ja, és hogy én meg a fesztivál? Személy szerint a Neo Fm. felfedezettjeire vagyok kíváncsi, a Kávészünetre. A Gazdaságtudományi Kar színpadán különböző táncoktatás is lesz, ez különlegesség, eddig ilyen nem volt – zárta rövidre mondandóját és a cikket Merhala Mercédesz.
 

Tiger Szabolcs
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.