Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Szerelmet színlelt, közös jövőt ígért, lelépett a pénzzel

2024. május 21. 13:16
Egy pétfürdői nő tett bejelentést a rendőrségre 2024. május 8-án, hogy csalás áldozata lett. Az interneten keresztül megismerkedett egy férfival idén februárban, aki szerelmet és közös jövőt színlelve kihasználta jóhiszeműségét. Rávette arra, hogy hiteleket vegyen fel és a pénzt odaadja neki. Az esetről a rendőrség számolt be honlapján.

Az elkövető első ízben lakásfelújítás ürügyén vetetett fel a hölggyel 4 millió forintot, és 47 éves társával együtt el is kísérték a bankba. Ezután elhitették vele, hogy a férfi börtönbe került, és az ügyvédi költségekre további pénzre van szükségük. A sértett ismét hitelt igényelt egy másik pénzintézetnél. Végül meggyőzték, hogy hitelei finanszírozása érdekében pétfürdői ingatlanját adja el áron alul, majd a ház árát különböző ürügyekkel kicsalták tőle. A sértettnek közel 35 millió forint kárt okoztak.

A széles körű adatgyűjtés eredményeként a várpalotai nyomozók azonosították az elkövetőket, és 2024. május 16-án délelőtt dunaújvárosi otthonukban elfogták mindkét tettest. Ezután előállították, és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozó hatóság kezdeményezte letartóztatásukat az ügyészségen. Jelentős kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ellenük.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.