Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket

2024. május 27. 11:24
Nagy siker volt a tűzoltóság gyermeknapi programja. Képgalériánkban megmutatjuk a legvidámabb pillanatokat.

Márta Attila, tűzoltó hadnagy fogalmazott úgy a májusi eleji Szent Flórián-napi ünnepségen, hogy a tűzoltók munkájának ugyanúgy része a tragikus baleseteknél a mentés, tüzek eloltása, veszélyes anyagok kezelése, vagy természeti katasztrófák elhárítása, de mellette gyermekcsoportok körbevezetése is a laktanyában és nyílt napok szervezése. Vasárnap a gyermeknap alkalmából ez utóbbi került előtérbe, a veszprémi tűzoltók pedig, ahogy máskor a mentési munkáknál, úgy most egy vidám gyermeknapon sem vallottak kudarcot.

Az egész napos programon, amit egyébként az ország szinte összes tűzoltó laktanyájában megszerveztek nem csak a tűzoltók járműveit lehetett közelről megtekinteni, sőt felülni rájuk. A Pápai úti laktanyában különböző bemutatókkal is készültek, a tűzoltók pedig készségesen válaszoltak a gyermekek, vagy akár a szüleik kérdéseire is, ugyanis a gyermekeknek szóló interaktív programok mellett legalább annyira érdekfeszítő volt a felnőtt korosztály tagjainak is, ami az őrs udvarán és szertárjaiban zajlott.

A kilátogatók testközelből láthatták egy próbariasztás keretében, hogy a riasztás után hogyan indulnak el a balesethez, vagy tűzesethez a tűzoltók – a készülődés egyébként alig tartott egy percig és már szirénázva ki is gördültek az autók – az udvaron pedig szimuláltak egy mentést is, ahol egy összetört, oldalára borult autóból mentettek ki egy embert.

Az érdeklődők láthatták, hogy milyen felszerelésekkel dolgoznak a tűzoltók, de például beindították azt a kosaras autót is, amit több tízméter magasra emelte fel az egyik tűzoltót.

Az interaktív előadások során pedig olyan hasznos információk is elhangoztak, hogy például hogyan kell eljárni civilként, amikor valaki elsőként érkezik egy balesethez.

Képgalériánkban megmutatjuk, hogy milyen volt a hangulat eközben.

Galéria
Gyermeknap a tűzoltóságon
Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia „mi majd megmondjuk, hogy hogyan kell” sztereotípia kapott egy jókora muníciót. Ironikus módon pont maguktól a franciáktól, vagyis a párizsi olimpia szervezőbizottságától, akik a közel négyórás ceremónia alatt a francia szabadság eszményének bemutatását leginkább drag queenek vonaglásában tudták elképzelni. Közben néha a sportolókat is mutatták. ma 1:28 Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Pannon Egyetem Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Reneszánszát éli a társadalomtudományok és bölcsész-képzések népszerűsége, de a reáltudományok slágerszakjai is őrzik előkelő helyüket a Pannon Egyetem kínálatában. A szerdai felvételi ponthatárok kihirdetése után most az egyetem vezetősége ismertette a számokat és statisztikákat, ahol kiderült az is, hogy milyen ösztöndíjjal segítik azokat, akik önköltséges képzésen tudják csak elkezdeni egyetemi tanulmányaikat. tegnap 16:06 A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendieket péntek reggel igazán különleges és személyes meglepetés várta: egy helyi lakos pozitív üzenetekkel töltötte meg mindenki postaládáját. A szívből jövő gesztus nemcsak örömet okozott, hanem elindított egy hullámot a közösségi médiában is, ahol a város lakói megosztották egymással a kedves, kézzel írt pozitív megerősítéseket. tegnap 12:10 Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. 2024. július 25. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.