Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
20°C

A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket

2024. május 27. 11:24
Nagy siker volt a tűzoltóság gyermeknapi programja. Képgalériánkban megmutatjuk a legvidámabb pillanatokat.

Márta Attila, tűzoltó hadnagy fogalmazott úgy a májusi eleji Szent Flórián-napi ünnepségen, hogy a tűzoltók munkájának ugyanúgy része a tragikus baleseteknél a mentés, tüzek eloltása, veszélyes anyagok kezelése, vagy természeti katasztrófák elhárítása, de mellette gyermekcsoportok körbevezetése is a laktanyában és nyílt napok szervezése. Vasárnap a gyermeknap alkalmából ez utóbbi került előtérbe, a veszprémi tűzoltók pedig, ahogy máskor a mentési munkáknál, úgy most egy vidám gyermeknapon sem vallottak kudarcot.

Az egész napos programon, amit egyébként az ország szinte összes tűzoltó laktanyájában megszerveztek nem csak a tűzoltók járműveit lehetett közelről megtekinteni, sőt felülni rájuk. A Pápai úti laktanyában különböző bemutatókkal is készültek, a tűzoltók pedig készségesen válaszoltak a gyermekek, vagy akár a szüleik kérdéseire is, ugyanis a gyermekeknek szóló interaktív programok mellett legalább annyira érdekfeszítő volt a felnőtt korosztály tagjainak is, ami az őrs udvarán és szertárjaiban zajlott.

A kilátogatók testközelből láthatták egy próbariasztás keretében, hogy a riasztás után hogyan indulnak el a balesethez, vagy tűzesethez a tűzoltók – a készülődés egyébként alig tartott egy percig és már szirénázva ki is gördültek az autók – az udvaron pedig szimuláltak egy mentést is, ahol egy összetört, oldalára borult autóból mentettek ki egy embert.

Az érdeklődők láthatták, hogy milyen felszerelésekkel dolgoznak a tűzoltók, de például beindították azt a kosaras autót is, amit több tízméter magasra emelte fel az egyik tűzoltót.

Az interaktív előadások során pedig olyan hasznos információk is elhangoztak, hogy például hogyan kell eljárni civilként, amikor valaki elsőként érkezik egy balesethez.

Képgalériánkban megmutatjuk, hogy milyen volt a hangulat eközben.

Galéria
Gyermeknap a tűzoltóságon
Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. tegnap 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.