Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

III. fokú hőség- és buliriadó

2010. július 15. 5:55
Az első izzasztó napon túl vagyunk, jöhet a következő. Nem fogunk fázni a héten.

A szakemberek szerint nem szabad hideget inni ilyen hőségben. Ezzel nem nagyon foglalkoznak az Utcazene fesztiválon résztvevők, döntik magukba a frissítő nedűket pohárból, dobozból, üvegből. A lényeg, hogy deres legyen a külseje. Forralt borral nem találkoztam, így szinte belekényszerítenek, hogy egészségtelent cselekedjek. De hát buli van!

Csütörtökön is minden adott lesz ahhoz, hogy gyakran nyúljunk valami frissítőhöz, hét ágra süt majd a Nap. Hivatalosan is harmadfokú hőségriadó lépett életbe az ÁNTSZ tájékoztatása szerint, ami július 18-ig marad érvényben. „A hőség fokozottan megviseli szervezetünket. A különösen veszélyeztetettekre (csecsemőkre, kisgyerekekre, 65 évnél idősebbekre és a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre) fokozott veszélyt jelent a kánikula, ugyanakkor a lakosság többi részének is jobban oda kell figyelnie a fokozott vízpótlásra, valamint testük hűtésére” – olvasható közleményükben.

A hűsítést esetleg az égből is várhatjuk az esti óráktól, térségünkben többfelé alakul ki zápor, zivatar – azt azonban még nehéz megmondani, hogy városunkat érinti-e, illetve pontosan milyen mértékben egy-egy csapadék góc. Erre csak kialakulási helyüket és mozgásukat figyelve lesz lehetőség. A vmeteo.hu oldal folyamatosan tájékoztat, merre járnak az esőfelhők, de nagyobb az esélye annak, hogy száraz marad az idő.


 

Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.