Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén is minden korosztályra gondol az Operettfesztivál

2024. május 27. 21:47
A Veszprémi Petőfi Színház idén hetedik alkalommal rendezi meg június 20-23. között a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, amely a város különböző pontjain ad majd izgalmas programkínálatot a műfaj kedvelőinek.

A fesztivált beharangozó sajtótájékoztatót hétfő délelőtt tartották a Veszprémi Petőfi Színház előtti téren. A színház művészei rögtön az operett műfajából kedveskedve adtak ízelítőt a megjelenteknek, de a Honthy Hannát és Rátonyi Róbertet ábrázoló embernagyságú plakátok is kellőképpen meghozták a hangulatot.

A program részletes ismertetése előtt Hegedűs Barbara alpolgármester szólalt fel, aki az Európa Kulturális Fővárosa program egykori céljaihoz hasonlította a fesztivál elképzeléseit, vagyis, hogy minél szélesebb körökben, minden korosztálynak szóló kulturális élményt biztosítsanak. Hegedűs örömmel látja, hogy immár a hetedik fesztivál szervezése zajlik, hiszen a hat sikeres rendezvény már bőven bebizonyította, hogy helye van a városban az operettfesztiválnak, és hatalmas igény is van rá.

Keller János, a fesztivál művészeti vezetője részletesen is ismertette a programot. Idén a város több pontján készülnek eseményekkel, de ami nem változott, hogy ismét minden korosztályt megszólítanak, így a gyerekszigeten a legkisebbek is megtalálhatják a számukra megfelelő programot, méghozzá a Színházkertben. A fesztivál nemzetközi, így például New York-i előadás is lesz, a Te rongyos élet! Látható lesz a Mágnás Miska, de a 100 Tagú Cigányzenekar Kamarazenekarának és a Budapesti Operettszínház művészei közös koncertjére is ellátogathatnak kultúrakedvelők.

Lesz gasztroperett hely, vagyis a gasztronómia is képviselteti magát, hisz a színház arra is gondolt, hogy az ízes dallamok mellé ízes ételeket is felszolgáljanak.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház kreatív menedzser-igazgatóhelyettese felhívta a figyelmet arra, hogy bérlet összeállítására is lehetőség van, tehát ha valaki több előadásra vesz jegyet, kedvezményeket is kaphat, noha nem minden program fizetős, mert vannak ingyenesek, azok regisztrációhoz kötöttek. Mivel a fesztivál pont a múzeumok éjszakájára esik, a színház összeköti a kettőt, így kiállítás is lesz, méghozzá Lehoczky Zsuzsa fellépőruháiból.

Oberfrank Pál, a színház igazgatója megköszönte a városnak, amiért az operettfesztivál Veszprém kiemelt fesztiválja lehet. Az eseményről részletesebben itt olvashat.

Szabó Eszter
Vámosi Patrik
további cikkek
Perverz magyar népmesék? Perverz magyar népmesék? Mindig is arra vágytam, hogy felnőtt fejjel megmutathassam a kislányomnak a kedvenc meséimet, és közösen átéljük újra azt a varázslatos világot. Nem úgy képzeltem azonban, hogy zavartan nézek, hol a gyerekre, hol a tévére, hogy vajon ő is látta-e, amit én láttam. tegnap 16:01 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 77 élmény egyetlen éjszaka alatt 77 élmény egyetlen éjszaka alatt Péntek délelőtt jelentették be a jövő hét szombati, Múzeumok Éjszakája programsorozat részleteit a Városházán. Néhány óra alatt olyan gazdag kulturális élményekben részesülhetünk, amire máskor egy teljes év sem lenne elegendő. 2024. június 14. 18:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.