Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Kadetten Schaffhausen – MKB Veszprém KC 28:28 (12:18) / Idegenben értékes döntetlent játszott az MKB Veszprém KC a kézilabda KEK-elődöntőben

2008. április 6. 22:44
Mérkőzés előtt minden Veszprém szurkoló aláírta volna a döntetlent Svájcban, ám látva a mérkőzés utolsó 23 percét, most nincs egy elégedett szurkolója sem a magyar csapatnak. A 37. percben ugyanis 15:25-öt mutatott az eredményjelző, vagyis tíz gólos hátrányból sikerült hazai pályán döntetlenre hoznia a Kadettennek a mérkőzést.

Mocsai Lajos a mérkőzés előtti napokban alaposan kielemezte a Schaffhausen nyitott védekezését, az első negyed óra után be is tudták mutatni a veszprémiek, hogy gyors támadásiak ellen a 3-2-1-es nyílt védőfal nem sokat ér. A félidőre így a kezdeti fej-fej melletti csatából hat gólos előny lett a vendégeknek. Ebben nagy szerepe volt Peric-nek, a magyar csapat kapusának, aki sorozatos bravúrjaival már-már megbabonázta az ellenfél támadóit. Nem kevésbé fontos tény, hogy a védések utáni lerohanásokat nagy százalékban góllal tudták befejezni Iváncsikék.

A második félidőt ott folytatta a Veszprém, ahol az elsőt abbahagyta. Érződött a határtalan önbizalom a játékosokon, minden támadásban elképzelés volt, nem volt gyenge pontja Mocsai csapatának. A jó játék eredménye a 37. percben csúcsosodott ki, tíz gól volt immár a két csapat között. Ekkor indult be valami a veszprémi fejekben, ami valószínűleg a túlzott önbizalomnak volt köszönhető. A nagy előnynek birtokában megfeledkezett róla az egész csapat, sőt a kispad mellett álló szakember is, hogy KEK-elődöntőben vannak, és az ellenfél eljutott idáig nem akármilyen csapatokon átlépve. Az elkényelmesedett vendégek elhitték, hogy minden sikerül nekik, ezáltal könnyelműek lettek támadásokban, és ezt a mentalitást védekezésben sem tudták kijavítani, ugyanis a svájciak gyors kontrákkal szétfutották az addig remeklő MKB-védelmet. A magyar női válogatott meccsein már láttunk hasonlót, sőt Mocsai csapatai is mutattak már be ilyen „bravúrt” (a két dolgot nem feltétlenül kell külön lapon említeni), amit az utolsó 23 percben láttunk: 13-3-as rohanást mutatott be a Schaffhausen, így teljesen megérdemelten kiegyenlített az utolsó pillanatban. Ezzel elérték, hogy nem teljesen reménytelenül, pusztán az esélyesség terhe nélkül érkezhetnek jövő szombaton Veszprémbe a visszavágóra.

Kadetten Schaffhausen MKB Veszprém KC 28:28 (12:18)
Schaffhausen, 1500 néző. V: Geipel, Helbig (németek)

Kadetten Schaffhausen: Podpecan, Hrahovec 4, Jurca 5, Marakovic, Oltmans 2, Marcinkevicius 3, Liniger 7 (2).
Csere: Blauenstein, Bucher, Starczan 5, Klimciauskas, Graubner, Veselinov 1, Rauh 1.
Vezetőedző: Goran Perkovac

MKB Veszprém KC: Peric, Iváncsik T. 3, Lapcevic, Eklemovic 2, Cozma 2, Ilyés 3, Iváncsik G. 4.
Csere: Tatai, Vujin 6, Lushnikov 1, Perez 6, Gál, Gulyás 1, Sesum.
Vezetőedző: Mocsai Lajos

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/0.

Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.