Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elhunyt Tompos Kátya

2024. május 31. 9:24
Hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő péntek hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében.

A szomorú hírt a színésznő hivatalos Facebook-oldalán tették közzé. A posztban azt írják: 

Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit.

(...) Mindannyiunkat váratlanul érte, hogy Kátya bár keményen és kitartóan küzdött a betegséggel, mégis alulmaradt ebben az igazságtalan küzdelemben.

Tompos Kátya 1983-ban született Budapesten. 2005-ben végzett a  Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán, majd előbb a József Attila, később a Bárka Színház társulatát erősítette. 2008-tól tíz éven át a Nemzeti Színházban dolgozott, majd szabadúszóvá vált. Erről a váltásról a vehirnek is beszélt egy 2020-as interjúban:

"Legalább annyit dolgozom, mint amennyit társulati tagságom idején. Sőt, valószínűleg korábban el kellett volna jönnöm a Nemzeti Színházból, mert a végén már sok konfliktus adódott a sok egyeztetés miatt. Egy kicsit konzervatív voltam, mert azt gondoltam, hogy egy színésznek legyen otthona, és majd onnan kijárogathat vendégeskedni. Sok szabadúszó rövid idő után társulathoz szerződik, mert rájön, hogy kell egy törzshely. Velem éppen fordítva történt. Néha muszáj lépni, hiszen tarthatatlan, ha a feszültség a munkába is bekúszik. Ha látom, hogy hátráltat – mert kilépek a színpadra, és jelen van a feszültség –, akkor cselekedni kell."

A színésznő pályafutása során számos elismerésben részesült: Junior Prima díjat, Jászai Mari-díjat vehetett át, díjazták a New York Film Awardson, és Veszprémben is értékelték munkásságát: 2019-ben Hangvilla könnyűzenei díjat kapott.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.