Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

A Fradival is találkozik a Veszprém / Egy hét múlva már végleges lehet a bajnokcsapat kerete

2010. július 15. 17:59
Elkészítették a nemzeti labdarúgó-bajnokság másodosztályának csoportbeosztását. Nehéz meccsek várnak a VFC-re a Nyugati-csoportban.

Második hete tart az NB III-as bajnok Veszprém FC felkészülése a 2010/11-es idényre, amelyet már biztosan a másodosztály Nyugati csoportjában kezdhetnek a mieink.

A mai napon elkészített csoportbeosztás szerint Orbán Tamás vezetőedző együttese a Gyirmót, a Budaörs, a Kaposvölgye, a Kispest II., a Fehérvár II., az SZTK-ERIMA, a Győr II., a Barcs, az Ajka, a Kozármisleny, a Tatabánya, a Pécs, a Baja, a BKV Előre és az FTC II. együttesével mérkőzhet a következő idényben.

A bakonyi klub vezetősége jelenleg is azon dolgozik, hogy a tavalyi sikercsapatot együtt tartsák, s tovább erősítsék a keretet. Az első két szerzemény már hivatalosan is elígérkezett a királynék városába.

Az NB I-es Kaposvárnál is megfordult gólerős, gyors csatár, Farkas Krisztián Szolnokról érkezett. A védőként és középpályásként egyaránt bevethető Kollár Zsolt pedig a Vasas, a Felcsút és a Budaörs gárdája után választotta a veszprémieket.

A vezetőség elsősorban veszprémi kötődésű játékosok megszerzésében gondolkodott, velük azonban egyelőre nem sikerült megegyezni – tudtuk meg Garai Pétertől a VFC ügyvezetőjétől és játékosától.

– Mindenképpen szerettük volna megerősíteni a csapatot, ezért gőzerővel folynak a tárgyalások. Úgy gondolom, hogy végleges keretünk jövő hét végére lehet – közölte Garai, aki arról is beszélt, hogy a felkészülés során tudatosan választottak első-, illetve másodosztályú ellenfeleket, hiszen szeretnék, ha a játékosok minél előbb hozzászoknának a másodosztály színvonalához, ritmusához.

– Tudjuk, hogy az NB II-ben magasabb szakmai követelményeknek kell megfelelni. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy ennek megfeleljünk. A célunk pedig nem lehet más, mint a biztos bennmaradás kiharcolása.

A Magyar Kupa első fordulójának sorsolását szintén ma tartották, amelyben a Zala megyei másodosztályú Várvölgy együtteséhez látogatnak a mieink. A mérkőzést várhatóan augusztus 8-án (vasárnap) 18 órakor játsszák.

A fővárosi vendégszereplést követően második edzőmeccsét is lejátszották a mieink. A tikkasztó hőségben tartalékosan felálló Veszprém FC kétgólos vereséget szenvedett a Lombard Pápa II vendégeként. Az egyetlen veszprémi gólt Czvetkó József szerezte. A találkozón a bakonyiak jobboldali védője, Kovács Péter összefejelt az ellenfelével, az ütközés nyomán erős agyrázkódást szenvedett.

Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.