Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közösségek épülnek

2024. június 2. 19:57
Aktív hétvégét tudhatnak maguk mögött több veszprémi városrészben: Szabadságpusztán szombaton, a Füredidombon vasárnap rendeztek közösségi összejövetelt.

Pusztanapot rendeztek szombaton Szabadságpusztán. A közösségi ház körül ugrálóvár, arcfestés, különböző játékok várták a kicsiket, és a felnőttek is megtalálták a maguk szórakozását, például rekeszmászó kihíváson vehettek részt a katasztrófavédelem felügyelete mellett. 

Fotó: Schöngrundtner Tamás / vehirFotó: Schöngrundtner Tamás / vehir

A nagyságrendileg háromszáz lakosú városrész központjában található közösségi ház környezete sokat szépült az elmúlt években: füvesítettek, virágokat ültettek, sövényt alakítottak ki – számolt be az eredményekről Kovács Áron önkormányzati képviselő, aki a jövőbeli tervekről is beszélt: már elkészült annak a kemencének az alapja, amit a helybeliek igényei alapján fognak kialakítani, és aminek a költségeit várhatóan júniusban biztosítja majd a közgyűlés. „Fontosak ezek a fizikailag megvalósuló fejlesztések, de az igazán fontosak azok az emberek, akik ezeket használni fogják” – mutatott rá Kovács Áron, hozzátéve: a szombati esős időjárás ellenére is sokan töltötték a szabadidejüket a közösségi rendezvényen. 

Kovács Áron (fotó: Vámosi Patrik / vehir)Kovács Áron (fotó: Vámosi Patrik / vehir)

Szabadságpusztától néhány kilométerre, a Füredidombon is hasonló programot szerveztek, itt vasárnap. A terület szintén Kovács Áron körzetéhez tartozik. A képviselő elmondta: ez egy fiatal, dinamikusan fejlődő városrész, ahol sok az új beköltöző, változófélben van a lakosság, ezért még nem alakult ki olyan erős közösség, mint például a Dózsavárosban vagy a Jeruzsálemhegyen. Az alapokat azonban letették: megalakult a Füredidombi Egyesület, aminek célja, hogy közösséggé kovácsolja az egymás mellett élő embereket. Ennek az első lépése volt a vasárnapi rendezvény, ahol néhány fix programpont mellett a hangsúlyt elsősorban a kötetlen, ismerkedős piknikezésre helyezték. 

Fotó: Vámosi Patrik / vehirFotó: Vámosi Patrik / vehir

Kovács Áron hozzátette: a közösségépítést szolgálják az elmúlt években megvalósult infrastrukturális fejlesztések is. A képviselő szerint a legnagyobb sikertörténet a közösségi kert, amelyek már második idényét éli, a környéken élők gondozzák, művelik, szeretik. Sokan használják a nemrégiben átadott kutyafuttatót is: az állattartók körében népszerű az elkerített terület, ahol a kutyusok szabadon mozoghatnak, szinte mindig találunk itt valakit. A játszótér is szépen fejlődik, a képviselő szeretné a jövőben is újabb játszóeszközökkel gyarapítani. Mindezek a közösségi terek azért jöttek létre, hogy a környéken élők ne csak aludni járjanak haza, hanem a szabadidejüket is szívesen töltsék a városrészben, találkozzanak egymással és erős közösséggé kovácsolódjanak. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Európai Unió Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Reményeink szerint a decemberi EU-csúcson rögzítik, hogy a kohéziós politika a jövőben is meghatározó lesz az unió versenyképessége és a demográfiai helyzet javításában - mondta Navracsics Tibor a kohéziós politikáért felelős miniszterek pénteki budapesti informális találkozója után. 2024. szeptember 6. 14:52 Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei nyár volt a legmelegebb az északi féltekén a feljegyzések kezdete óta - jelentette be pénteken az Európai Unió Copernicus klímafigyelő szolgálata, hozzátéve: nagy a valószínűsége, hogy az idei év pedig a valaha mért legmelegebb év lesz. 2024. szeptember 6. 9:38 Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Millenniumi emlékmű Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Több mint egyórás vita zajlott csütörtök reggel a veszprémi városházán, ahol rendkívüli közgyűlés keretében tárgyalták újra Lugossy Mária Munkácsy-díjas szobrászművész millenniumi szobrának elhelyezését. A szavazáson végül nem született váratlan eredmény, a vitában viszont több helyi közéleti és kulturális szereplő is felszólalt. 2024. szeptember 5. 15:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.