Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Ötvenéves a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub

2024. június 5. 15:02
A jubileum alkalmából kedden az Agórában tartottak közös ebéddel egybekötött ünnepséget, ahol megemlékeztek az elmúlt időszakról, megosztották egymással benyomásaikat, érzéseiket.

Kulturális műsorral, fiatalok verseivel, énekeivel indult az esemény, mondhatni remek kezdőlökés volt a zenei összeállítás, ami megalapozta a hangulatot. A Padlás musical Fényév távolság című műve, a József Attila életéről szóló musical Ha megszeretlek című dala is elhangzott, de még egy Edith Piaf-sanzon is felcsendült.

A kulturális műsor után Porga Gyula polgármester köszöntötte a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubot. Mint elmondta, nem ez az első alkalom, hogy a bűvös ötvenes szám miatt találkoznak, hiszen nemrég egy kiállításmegnyitó is alkalmat adott az ünneplésre, amely szintén a jubileum kapcsán jöhetett létre. Ebből is látszik, mennyire aktív a klub, pedig Porga szerint rendkívül nehéz lehet egy közösséget életben tartani, ráadásul fél évszázadon keresztül.

A polgármester rávilágított: egy csapat élén elhanyagolhatatlan egy jó vezető, aki motiválja a közösséget, és aki felmutatja, miért is érdemes a klub tagjának lenni. Porga szerint a nyugdíjas klub éppen azt teljesítette, ami az Európa Kulturális Fővárosa program célja volt tavaly: nem egyedül, hanem közösségben vitt véghez nagy dolgokat. Ezzel pedig nem csak a város, de maga a közösség is megerősödött.

A polgármester köszöntője után az Agóra részéről Nevada Amália is felszólalt, aki kifejtette, mindig öröm ilyen nagy eseményeket befogadni a házba, majd rátért arra, hatalmas felelősség és munka lehet ötven éven át életben tartani egy közösséget. Kálmán Györgyné Ilike, a klub vezetője is összegezte az elmúlt időszakot, és megköszönte a csapatnak a kitartó munkájukat.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. tegnap 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. 2024. július 21. 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.