Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ötvenéves a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub

2024. június 5. 15:02
A jubileum alkalmából kedden az Agórában tartottak közös ebéddel egybekötött ünnepséget, ahol megemlékeztek az elmúlt időszakról, megosztották egymással benyomásaikat, érzéseiket.

Kulturális műsorral, fiatalok verseivel, énekeivel indult az esemény, mondhatni remek kezdőlökés volt a zenei összeállítás, ami megalapozta a hangulatot. A Padlás musical Fényév távolság című műve, a József Attila életéről szóló musical Ha megszeretlek című dala is elhangzott, de még egy Edith Piaf-sanzon is felcsendült.

A kulturális műsor után Porga Gyula polgármester köszöntötte a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubot. Mint elmondta, nem ez az első alkalom, hogy a bűvös ötvenes szám miatt találkoznak, hiszen nemrég egy kiállításmegnyitó is alkalmat adott az ünneplésre, amely szintén a jubileum kapcsán jöhetett létre. Ebből is látszik, mennyire aktív a klub, pedig Porga szerint rendkívül nehéz lehet egy közösséget életben tartani, ráadásul fél évszázadon keresztül.

A polgármester rávilágított: egy csapat élén elhanyagolhatatlan egy jó vezető, aki motiválja a közösséget, és aki felmutatja, miért is érdemes a klub tagjának lenni. Porga szerint a nyugdíjas klub éppen azt teljesítette, ami az Európa Kulturális Fővárosa program célja volt tavaly: nem egyedül, hanem közösségben vitt véghez nagy dolgokat. Ezzel pedig nem csak a város, de maga a közösség is megerősödött.

A polgármester köszöntője után az Agóra részéről Nevada Amália is felszólalt, aki kifejtette, mindig öröm ilyen nagy eseményeket befogadni a házba, majd rátért arra, hatalmas felelősség és munka lehet ötven éven át életben tartani egy közösséget. Kálmán Györgyné Ilike, a klub vezetője is összegezte az elmúlt időszakot, és megköszönte a csapatnak a kitartó munkájukat.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. tegnap 22:07 Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.