Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C

A generációk parkja nyílt meg a herendi Fasor utcában

2024. június 6. 14:07
A megnyitó ünnepség is a generációk találkozását mutatta be, az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát szerda délelőtt.
 

Színes társaság gyűlt össze szerda délelőtt a herendi Fasor utcai sportpálya melletti árnyas területen, hogy együtt ünnepeljék ennek a területnek a szimbolikus – és a valós életben nagyon is létező – üzenetét: vagyis hogy minden generációnak van helye a közösségben, és hogy a korcsoportok nemcsak egymás mellett, hanem egymással kapcsolódva is léteznek. 

A parkban korábban felnőtt fitnesz eszközöket helyeztek ki, majd játszóteret hoztak létre a gyerekeknek, ezúttal pedig a Barkóca Nyugdíjas Klub tagjai csinosítgatták és vették birtokba az árnyas területet, ahol tehát minden korosztály otthon érezheti magát – tudtuk meg Jánszky Lajos László polgármestertől. A gondolatra Ovádi Péter parlamenti képviselő is rácsatlakozott, aki dicsérte a herendi közösséget: ahol a generációk találkoznak egymással, az egy összetartó, boldog település. A herendi közösség erejét mutatja az is, hogy a park fejlődése alulról jövő kezdeményezésből indult el, tehát az itt élők maguk képzelték el úgy a közösségi teret, hogy ott minden korcsoport jól érezhesse magát. 

Ezt tükrözte az avató ünnepség is, ahol az óvodások, az általános iskolások és a nyugdíjas klub tagjai is adtak rövid műsort. Ennek keretében hagyományteremtő szándékkal köszöntötték a település legidősebb polgárait. A legidősebb hölgy Pintér Lászlóné Teri néni, aki 1929-ben született, három fiú édesanyja, hét unoka nagymamája, 11-szeres dédnagymama és háromszoros üknagymama. A legidősebb herendi férfi lakos, Nagy Károly bácsi nem tudott részt venni a rendezvényen, így a stafétát a második legidősebb úr, Wéber Ferenc hordozta, aki 1934-ben született Herenden, 18 évig dolgozott a szénbányában, majd a majolikában folytatta a pályafutását. 1962-ben nősült, két fiúgyermek édesapja.

Wéber Ferenc, Pintér Lászlóné és Ovádi Péter közösen öntözték meg a generációk fájátWéber Ferenc, Pintér Lászlóné és Ovádi Péter közösen öntözték meg a generációk fáját

A generációk közötti kapcsolatok fontosságára faültetéssel is felhívták a figyelmet, a csemeténél emléktáblán helyezték el az idősebb generáció üzenetét a fiataloknak.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25 A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  tegnap 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. 2024. július 21. 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.