Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rossi: Szoboszlai miatt nincs ok az aggodalomra

2024. június 8. 21:45 // Forrás: MTI
Marco Rossi, az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Izrael ellen 3-0-ra megnyert debreceni barátságos mérkőzés után elmondta, a csapatkapitány Szoboszlai Dominik miatt nincs ok az aggodalomra, a Liverpool játékosát csupán elővigyázatosságból cserélték le.

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakember úgy fogalmazott, a középpályás saját maga kérte a cserét, éppen azért, hogy ne sérüljön meg, s Rossi szerint ez jó döntés volt a részéről.

Kapcsolódó cikk
Háromgólos győzelem, Szoboszlai sérülten cserét kért
A jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte szombaton az izraeli csapatot a debreceni Nagyerdei Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.

"Minimálisan aggódhatunk Stlyes miatt, de úgy hiszem, hogy jövő szombatig ő is rendben lesz" - jelentette ki a kapitány, aki a mérkőzésről beszélve kiemelte, azt ígérte, hogy a céljuk a győzelem és a meggyőzés lesz, s úgy érzi, ez az első félidőben sikerült, míg a másodikban kevésbé.

"Természetesen mindenki láthatja, hogy ha Szoboszlai Dominikot és Sallai Rolandot lehozzuk, őket nehéz pótolni. De összességében pozitív dolgokat tapasztaltam, a labdabirtoklás fázisában nagyon jól teljesítettünk, míg az első félidőben rövid ideig kellett a labda ellen játszanunk és az is rendben volt" - mondta Rossi. Hozzátette, a szünet után "inkább csak szakaszosan" sikerült jól teljesítenie a csapatnak, de a játék súlypontját át tudták helyezni a futballisták, akik helyzeteket, kapura lövési lehetőségeket is kialakítottak a második félidőben is.

"Van egy olyan aspektus, amiben sokat kell még dolgoznunk, ez pedig az energiakezeléssel van összefüggésben, illetve a mérkőzés olvasásához, értelmezéséhez kapcsolódik" - jelentette ki a kapitány.    

Szoboszlai Dominik a Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkőzés után a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án. Magyarország 3-0-ra győzött. MTI/Czeglédi Zsolt Szoboszlai Dominik a Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkőzés után a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án. Magyarország 3-0-ra győzött. MTI/Czeglédi Zsolt

Kérdésre válaszolva elmondta, néhány kérdőjel még van a Svájc elleni jövő szombaton sorra kerülő Európa-bajnoki meccs kezdőcsapatát illetően, ezeket a héten igyekeznek megválaszolni.

"Bolla és Nego, vagy Kerkez és Nagy Zsolt közül választani a széleken nem okoz problémát, hiszen ha mindannyian jó formában vannak, akkor mindannyian megkapják a játéklehetőséget, mert hasonló minőséget képviselnek. A bal oldali védő posztján már nehezebb a döntés Szalai Attila és Dárdai Márton között, egyelőre az ő esetükben 50-50 százalékon állunk" - fogalmazott.   

"Továbbra is az a célunk, hogy örömet okozzunk a szurkolóinknak, és bízom abban, hogy jövő szombaton egy olyan meccset játszhatunk, amely egy felejthetetlen nyár kezdete lesz a drukkereink számára" - hangsúlyozta Rossi.

Izraeli kollégája, Ran Ben Shimon úgy vélte, egyáltalán nem volt ideális a teljesítményük az első 20 percben, de később volt lehetősége olyan futballistákat becserélni, akik hozzátettek a csapat játékához.    

"Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből is, ezért ki fogjuk elemezni a felvételeket és megbeszéljük a játékosokkal, hogy mi a teendő. Én is hibáztam, nekem is tanulnom kell még a csapatról, a játékosokról és le kell vonnom a tanulságokat a meccsből, amelynek a második félidejében meglátásom szerint már jobban futballoztunk" - mondta az izraeliek új szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott jövő szombaton Kölnben az A csoport első fordulós meccsén a svájciakkal találkozik.

vehir.hu
további cikkek
Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan véleménycikk Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan „Rossi az isten; Rossi takarodjon! Egy a nemzet, egy a szív; túlfizetett és agyonsztárolt focisták!” A magyar szurkolók (?) egy része úgy váltogatta álláspontját a nemzeti csapat megítélése kapcsán az elmúlt héten, mint a futballpályákon előszeretettel becsmérelt Románia a szövetségeseit a II. világháborúban. 2024. június 30. 20:58 Most elbuktunk, de a jövő még a miénk lehet Erről jut eszembe… Most elbuktunk, de a jövő még a miénk lehet Bevallom, én is csalódott vagyok, amiért a magyar labdarúgó-válogatott nem jutott tovább a csoportjából a Németországban zajló Európa-bajnokságon. De ezen már kár rágódni, mert attól nem fog megváltozni a helyzet. Előre kell nézni: a keserű tapasztalatok felhasználásával és a hibák kijavításával ki kell jutni a két év múlva esedékes világbajnokságra! 2024. június 28. 9:12 Rossi: nem élveztem ezt az Eb-t EURO-2024 Rossi: nem élveztem ezt az Eb-t A magyar labdarúgó-válogatott csoportkörös búcsúja után Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan néhány dolgon változtatna az Európa-bajnoki felkészülésen, de ezeket csupán apróságnak nevezte. 2024. június 27. 12:20 EURO-2024: kiesett a magyar labdarúgó-válogatott EURO-2024 EURO-2024: kiesett a magyar labdarúgó-válogatott A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt. 2024. június 26. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.