Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lengyelországban bizonyíthattak a szilágyisok

2024. június 11. 14:20
A Szilágyi Keresztény Általános Iskola csapatai az elmúlt hétvégén nemzetközi labdarúgótornán bizonyíthattak a lengyelországi Tarnówban, Veszprém testvérvárosában. Az önkormányzat és Halmay Gábor képviselő százezer forinttal támogatta a programot.

A lengyel település iskolája egyben a Szilágyi testvérintézménye is: a kapcsolatot másfél évtizeddel ezelőtt az akkori igazgató, Halmay György hívta életre, de a COVID-járvány közbeszólt. A veszprémiek legutóbb 2019-ben jártak Tarnówban, öt év elteltével azonban újabb meghívás érkezett, méghozzá egy nemzetközi labdarúgó-tornára, melynek kíséretében izgalmas programok is várták a gyerekeket.

A bakonyi alakulatok a harmadik, illetve a hatodik pozícióban végeztek.

Az „A”-csapat legjobbjának Kiss Csanádot választották, míg a „B”-gárdából Finta Benedeket díjazták. A torna legjobb kapusa pedig Palotai Nándor lett. A versengést követően, a lengyel konzul közbenjárásával a szilágyisok Krakkóba is ellátogattak, ahol megtekinthették a Wavel Kastélyt, illetve több nevezetes emlékművet is. A vasárnapi búcsúzás érzelmes volt, hiszen a gyermekek rövid idő alatt is barátságokat köttettek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.