Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán

2024. június 13. 14:51 // Forrás: Pannon Egyetem
Mi kell ahhoz, hogy készpénz, hitelkártya és mobiltelefon nélkül, egy tálca Red Bullt valutaként használva vágjunk át fél Európán? Ezt a kérdést válaszolta meg három volt diákja a Pannon Egyetemnek, Horváth Ádám, Csrepka Máté és Hutvágner Dániel, amikor részt vettek a Red Bull „Can You Make It?” kihívásban. A verseny során 1257 nevű csapatukkal Milánóból Berlinbe utaztak, összegyűjtve a legtöbb pontot a magyar csapatok közül.

A kihívás lényege, hogy a világ minden tájáról érkező, kiválasztott háromszáz csapatnak pénz, bankkártya és mobiltelefon nélkül kellett eljutnia öt európai nagyvárosból - Budapestről, Amszterdamból, Koppenhágából, Barcelonából és Milánóból - Berlinbe. A csapatoknak legalább három országot és öt kijelölt várost kellett érinteniük, mindezt különféle heti és napi kihívások teljesítésével, amelyek során pontokat gyűjtöttek. Senki nem indulhatott a saját fővárosából, így esett a csapat választása Milánóra. Egy egyszerű, minden extrát nélkülöző mobiltelefon volt az egyetlen eszközük, amelyen egy térkép, a napi kihívások részletei és vlogbejegyzések készítésére szolgáló alkalmazás volt csak. Ráadásul nem is kommunikálhattak a csapattagokon kívül senkivel a kihívás ideje alatt.

A magyar csapat kalandos útja során öt országon és 1903 kilométeren keresztül utazott, 88 Red Bullt „felhasználva” és összesen 80 vlogbejegyzést készítettek. Milánóból indulva Torino és Franciaország felé vették az irányt, de végül Olaszországon, Ausztrián, Szlovákián és Csehországon keresztül folytatták útjukat.

,,Közben olyan kihívások, mint, hogy „szállj meg egy luxushotelben”, „építs homokvárat”, sétálj a tévétorony tetején” vagy „adj vissza valamit a közösségnek”, melynek köszönhetően a fiúk kutyát sétáltatnak, standot építenek, fát ültetnek, meginvitálnak egy hajléktalant energiaitalra, és igen, az esélytelenek nyugalmával leszólított recepciós srácnak köszönhetően néhány óra alvás és rendes zuhany egy négycsillagos hotelben” – írja Kiss Nikolett a srácok extrém kalandjairól az egyetem honlapján.

A volt diákrektorok műtehenet fejtek, születésnapi koccintásokon vettek részt, török árusok kebabját energiaitalra cserélték, és az út során a kalauzokat is sikerült megnyerniük maguknak, hogy végül célba érjenek.

,,Bécsbe, ahol szálláshelyet keresve nagy nehezen bejutottak egy kollégiumba. Naná, hogy az utolsó pillanatban itt is összehozta őket a sors egy magyarral, aki hajlandó volt megosztani a szobáját Hutiékkal, de csak, ha a szobatársa is áldását adja erre. „Ha nem töritek össze az Orbán szobromat, akkor maradhattok” – így az ukáz, és igen, valóban egy, a magyar kormányfőről készült mellszobor társaságában töltötték az éjjelt ” – olvasható a Pannon Egyetem oldalán az egyik pikantériája az útnak.  

A fiúk számos tanulságot szűrtek le az útból, a kihívás megtanította őket többek között arra, hogy a komfortzónán kívüli élet hozza a legemlékezetesebb és legértékesebb élményeket. Rájöttek, hogy a pozitív hozzáállás és az emberek jó szándéka kulcsfontosságú volt a sikerükhöz. Az út során kapott sok „igen” és „nem” válasz megerősítette bennük, hogy a világ tele van jószívű emberekkel, és hogy az univerzum egyensúlyban tartja a dolgokat: ha jót teszünk, jót is kapunk vissza.

vehir.hu
további cikkek
Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. tegnap 13:26 Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Az utóbbi években egyre növekvő aggodalommal figyeljük a vízimadarak etetésének népszerűségét, mely jelentős ökológiai és egészségügyi kockázatokkal jár. tegnap 12:03 Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség A hétfő délelőtti konszenzusos minikonferencia során bemutatták a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok által kezdeményezett fejlesztéseket azok a szakemberek, akik részt vesznek a kábítószerügyi stratégia végrehajtásában. Az eseményen ismertették a KAB-KEF-21-0004 "A KEF-ek fejlesztése Veszprém megyében" pályázat eredményeit is.   tegnap 12:11 A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. 2024. június 24. 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.