Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hagyomány és modernitás a Mediterráneumban

2024. június 18. 12:55
Az MTA-VEAB Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudomány Szakbizottsága és a Mediterrán Világ Társadalomtudományi Folyóirat Szerkesztősége huszonkettedik alkalommal rendezte meg az eseményt hétfőn, ráadásul egyre többen és többen csatlakoznak a műhelyhez.

Garaczi Imre konferenciaelnök köszöntötte elsőként a megjelent előadókat, kutatókat, s hamar rávilágított, a műhely mára ötven-hatvan olyan emberrel működik, akik rendszeresen előadnak konferenciákon, és publikálnak a Mediterrán Világ Társadalomtudományi Folyóiratba.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a szóban forgó kétnapos konferencia előadásainak publikációit ősszel olvashatjuk majd. Garaczi kitért arra is, jövőre lesz húsz éves a műhely, erről szól majd a hatvanadik, ünnepi szám. A jelenlegi konferencia spanyol, angol, illetve magyar nyelven folyik, a témák színesek, izgalmasak és szerteágazóak.

Hegedűs Barbara alpolgármester is köszöntötte a megjelenteket, aki hét évvel ezelőtt még doktoranduszként vett részt a konferencián. Fontosnak véli, hogy Veszprém képes a tudomány segítségével is kitekinteni a világra. Hasznos eszmecserét kívánt az előadóknak, akik közé egyébként Hegedűs is tartozik, végül pedig spanyol nyelven is köszöntötte a nemzetközi résztvevőket.

A bizottságból Szilágyi István, a folyóirat főszerkesztője is üdvözölte az előadókat, és részletesen is ismertette a tudnivalókat.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.