Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Strandkézilabda-vb: a Világjátékok-kvóta megszerzése a magyarok legfőbb célja

2024. június 17. 10:55 // Forrás: MTI
A Világjátékok-kvóta megszerzése a legfőbb célja az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatottnak a kedden kezdődő kínai világbajnokságon.

Az olimpián kívüli sportágak seregszemléje a Világjátékok, ami jövőre ugyancsak Kínában lesz. Ez a világbajnokság kvalifikál arra a versenyre, de mivel kontinentális eloszlásban csak nyolc válogatott vehet rajta részt, nagyon nehéz dolgunk lesz. Lehet, hogy a négy közé jutás sem elég a kvalifikációhoz

- mondta az MTI-nek Gulyás István szövetségi kapitány.

A vasárnapig tartó férfi és a női vb-re a Pingtan-szigeten kerül sor. A magyar férfi válogatott - amely 2010-ben ezüst-, 2018-ban bronzérmet nyert - kedden Ománnal, szerdán Ausztráliával és Dániával találkozik a csoportkörben. A dánok a legutóbbi, 2022-es tornán a második helyen végeztek, az Európa-bajnokságot 2019-ben és 2021-ben megnyerték, tavaly harmadikok lettek.

A négy négyes csoport első három-három helyezettje jut tovább a középdöntőbe, amelynek két hatos csoportjából az első négy-négy válogatott játszhatja majd a negyeddöntőt.

Továbbjutás esetén a magyarok a középdöntőben a Spanyolország, Brazília, Tunézia, Kína négyesből kapnak újabb három ellenfelet. A címvédő horvátok a másik ágon szerepelnek.

Idén már Prágában, Dániában és Zágrábban is járt egy-egy tornán a magyar együttes, amelynek tagjai március közepe óta minden hétfőn Budapesten gyakoroltak. A közvetlen vb-felkészülés május végén kezdődött, a csapat az új agárdi strandkézilabda központban táborozott, majd múlt csütörtökön indult Kínába, ahol több edzőmérkőzést is játszott.

A magyar női válogatott idén nem jutott ki a vb-re.

A magyarok programja a csoportkörben (közép-európai idő szerint):    

kedd:
Magyarország-Omán 9.50    

szerda:
Magyarország-Ausztrália 6.00
Magyarország-Dánia 12.20    

A középdöntő mérkőzéseit csütörtökön és pénteken játsszák, szombaton a negyeddöntőket, az elődöntőket és az alsóházi rájátszás küzdelmeit rendezik, vasárnap pedig a döntőre és a további helyosztókra kerül sor.

vehir.hu
további cikkek
Strandkézilabda-vb: nem jutott elődöntőbe a magyar férfi válogatott strandkézilabda Strandkézilabda-vb: nem jutott elődöntőbe a magyar férfi válogatott Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott szétlövésben 2-1-re kikapott a címvédő Horvátországtól a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokság szombati negyeddöntőjében. 2024. június 22. 9:39 Átadták Agárdon a Magyar Kézilabda Szövetség strandkézilabda központját kézilabda Átadták Agárdon a Magyar Kézilabda Szövetség strandkézilabda központját Agárdon csütörtökön ünnepélyesen átadták a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) strandkézilabda központját. 2024. június 6. 14:40 Párizs 2024: A strandkézilabda is bemutatkozik a jövő nyári olimpián olimpia Párizs 2024: A strandkézilabda is bemutatkozik a jövő nyári olimpián A strandkézilabda is bemutatkozik a jövő nyári olimpián egy nyolccsapatos minitorna formájában, mondta el kedden az MTI-nek Neukum Tamás, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) strandkézilabda munkacsoportjának új tagja. 2023. október 10. 21:27 Gulyás István újabb válogatottat irányít Gulyás István Gulyás István újabb válogatottat irányít A veszprémi szakember a férfi felnőtt strandkézilabda-válogatott irányítása mellett újabb megbízást kapott a hazai szövetségtől: immár a fiú ifjúsági kézilabda-válogatottért is felel. Gulyás István portálunk kérdésére elmondta, örömmel mondott igent a felkérésre. 2023. szeptember 29. 8:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.