Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Neccparty-val strartoltak el az idei Gyárkert-programok

2024. június 22. 1:11
Pénteken megnyitotta kapuit Veszprém és a régió egyik legkedveltebb koncerthelyszíne, a Gyárkert Kultúrpark a Neccparty-val. A nyár folyamán színpadra állnak a hazai zenei élet legismertebb és legnépszerűbb előadói, akik előtt tehetséges veszprémi előzenekarok és lemezlovasok melegítik majd be a közönséget. Június 21-től a Gyárkert ad otthont Veszprém minden bizonnyal legszínesebb közösségi terének, a BLOKK Art&Designnak is, ahol egy nagyszerű helyszínen találkozhat majd a kreativitás és a művészet.

Pénteken Necc Partyval megnyitott a tavalyi év egyik legnépszerűbb koncerthelyszíne, a veszprémi Gyárkert. A rendezvényhelyszínt a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projekt hívta életre a helyi önkormányzat segítségével, ám olyan népszerűségre tett szert, hogy az idei évben immár a város támogatásával üzemel tovább.

„Ebben az évben is színvonalas programokat, koncerteket láthatnak a látogatók a Gyárkertben. Újra érkeznek hozzánk a tavalyi nagy kedvencek, többek között Rúzsa Magdi, Beton.Hofi, Krúbi, Majka vagy éppen a Vad Fruttik, de először lép itt színpadra mindenki kedvenc házaspárja, Korda György és Balázs Klári. Nálunk jubilál az egyébként helyi illetőségű Sub Bass Monster, érkezik Hobo és a Pogány Induló, szinte minden korosztály talál majd a programok között számára megfelelőt” – árulta el Fülöp Zoltán, a Gyárkertet üzemeltető Weekend Event Kft. egyik tulajdonosa, hozzátéve, a tavaly nyári tapasztalatokat idén kamatoztatták.

Újdonságként a Gyárkert területén megnyitott a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója, egy pop-up helyszín, amely új színt hoz a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. A tengeri konténerekből létrehozott struktúra két fő funkcióból épül fel: a fenntarthatóság-fókuszú kiállítótérből és a kreatív workshop térből. A kiállítások szervezésénél, és a workshopoknál is fókuszba kerül a fenntartható szemlélet, az, hogy az alkotás során a hulladék mint lehetséges alapanyag szolgálhat. A BLOKK emellett lehetőséget biztosít a helyi művészek és alkotásaik megismerésére is. A Gyárkert koncertjei pedig méltó zárásként szolgálnak egy tartalmas nap végén, tökéletes összhangban a kreatív és művészeti élményekkel.

A BLOKK mellett a fenntarthatóság a Gyárkert egészének fontos, ezért ahogy tavaly, úgy idén is igyekeznek csökkenteni az ökológiai lábnyomukat, repohár rendszerrel, hulladék minimalizálással. A hely idén is készpénzmentes. A tavalyihoz hasonlóan idén is igazi gasztronómiai kavalkáddal, helyi éttermek, vendéglátók kitelepülésével várják az idelátogatókat.

Szombat este a Quimby-vel folytatódik az idei fesztiválszezon a Gyárkertben.

Június 21-től egész nyáron Gyárkert Veszprémben  - a teljes program a gyarkert.hu oldalon érhető el, de várható még egy-két előadó bejelentése. 

Fotók: Pesthy Márton

vehir.hu
további cikkek
Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  2024. július 16. 14:15 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. 2024. július 15. 12:45 Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Rendezzük el szépen polcokra azokat az élményeket, amiket a Gyárkert 2024-es nyitóhétvégéjén kaptunk! 2024. június 24. 16:23 Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. 2024. május 1. 21:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.