Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Neccparty-val strartoltak el az idei Gyárkert-programok

2024. június 22. 1:11
Pénteken megnyitotta kapuit Veszprém és a régió egyik legkedveltebb koncerthelyszíne, a Gyárkert Kultúrpark a Neccparty-val. A nyár folyamán színpadra állnak a hazai zenei élet legismertebb és legnépszerűbb előadói, akik előtt tehetséges veszprémi előzenekarok és lemezlovasok melegítik majd be a közönséget. Június 21-től a Gyárkert ad otthont Veszprém minden bizonnyal legszínesebb közösségi terének, a BLOKK Art&Designnak is, ahol egy nagyszerű helyszínen találkozhat majd a kreativitás és a művészet.

Pénteken Necc Partyval megnyitott a tavalyi év egyik legnépszerűbb koncerthelyszíne, a veszprémi Gyárkert. A rendezvényhelyszínt a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projekt hívta életre a helyi önkormányzat segítségével, ám olyan népszerűségre tett szert, hogy az idei évben immár a város támogatásával üzemel tovább.

„Ebben az évben is színvonalas programokat, koncerteket láthatnak a látogatók a Gyárkertben. Újra érkeznek hozzánk a tavalyi nagy kedvencek, többek között Rúzsa Magdi, Beton.Hofi, Krúbi, Majka vagy éppen a Vad Fruttik, de először lép itt színpadra mindenki kedvenc házaspárja, Korda György és Balázs Klári. Nálunk jubilál az egyébként helyi illetőségű Sub Bass Monster, érkezik Hobo és a Pogány Induló, szinte minden korosztály talál majd a programok között számára megfelelőt” – árulta el Fülöp Zoltán, a Gyárkertet üzemeltető Weekend Event Kft. egyik tulajdonosa, hozzátéve, a tavaly nyári tapasztalatokat idén kamatoztatták.

Újdonságként a Gyárkert területén megnyitott a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója, egy pop-up helyszín, amely új színt hoz a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. A tengeri konténerekből létrehozott struktúra két fő funkcióból épül fel: a fenntarthatóság-fókuszú kiállítótérből és a kreatív workshop térből. A kiállítások szervezésénél, és a workshopoknál is fókuszba kerül a fenntartható szemlélet, az, hogy az alkotás során a hulladék mint lehetséges alapanyag szolgálhat. A BLOKK emellett lehetőséget biztosít a helyi művészek és alkotásaik megismerésére is. A Gyárkert koncertjei pedig méltó zárásként szolgálnak egy tartalmas nap végén, tökéletes összhangban a kreatív és művészeti élményekkel.

A BLOKK mellett a fenntarthatóság a Gyárkert egészének fontos, ezért ahogy tavaly, úgy idén is igyekeznek csökkenteni az ökológiai lábnyomukat, repohár rendszerrel, hulladék minimalizálással. A hely idén is készpénzmentes. A tavalyihoz hasonlóan idén is igazi gasztronómiai kavalkáddal, helyi éttermek, vendéglátók kitelepülésével várják az idelátogatókat.

Szombat este a Quimby-vel folytatódik az idei fesztiválszezon a Gyárkertben.

Június 21-től egész nyáron Gyárkert Veszprémben  - a teljes program a gyarkert.hu oldalon érhető el, de várható még egy-két előadó bejelentése. 

Fotók: Pesthy Márton

vehir.hu
további cikkek
Az egész országban csak háromszor koncertezik úgy a Bëlga, ahogy jövő szombaton a Gyárkertben Gyárkert Az egész országban csak háromszor koncertezik úgy a Bëlga, ahogy jövő szombaton a Gyárkertben Mit kíván a magyar nemzet? A Gyárkertbe Fém of Bëlga koncertet! A Fém of Bëlga projekt mindössze három alkalommal látható, a dunántúlon csak augusztus 24-én Veszprémben. 2024. augusztus 18. 15:57 Így köszöntötték a veszprémiek városuk olimpikonjait Párizs 2024 Így köszöntötték a veszprémiek városuk olimpikonjait Sokkal többen voltak a Gyárkertben csütörtök este, mint egy hónapja a Pogány induló koncerten, pedig most a színpadon kezdetben nem is zenészek, sokkal inkább három veszprémi olimpikon volt, Sárkány Zalán, Betlehem Dávid és a város második ötkarikás aranyérmese, Rasovszky Kristóf. A koncert pedig csak azért került szóba, mert Betlehem Dávid éppen ezen vett részt még az olimpia előtt. Ez csupán az egyik olyan kulisszatitok volt az életükből és élményeikből, amit megosztottak a több ezer veszprémi szurkolóval a város hivatalos köszöntő ünnepségén, ahol a Wellhello is fellépett egy meglepetésvendéggel. 2024. augusztus 16. 1:37 Mutatjuk a legfontosabb információkat Rasóék gyárkertes köszöntéséről Mutatjuk a legfontosabb információkat Rasóék gyárkertes köszöntéséről Hétfőn hazatért az „aranygép” Párizsból, fedélzetén a magyar olimpikonokkal. Csütörtökön viszont a veszprémiek már saját városukban köszönthetik a két érmes nyílt vízi úszót, Rasovszky Kristófot és Betlehem Dávidot a Gyárkertben. Cikkünkben további információkat osztunk meg az ünnepségről. 2024. augusztus 13. 11:10 Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. 2024. július 25. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.