Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás

2024. június 22. 16:08
A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel.

Megérkezve a Pannon Várszínház második emeleti folyosójára, ahol a kiállítás megtekinthető, hirtelen elgondolkodom, tényleg gyermekek rajzai ezek? Szebbnél szebb, komolyabbnál komolyabb alkotások; sok időt szánjon rá, aki elmegy és megtekinti.

Vándorfi László, a színház igazgatója örömmel számolt be arról, hogy a Művészetek Háza Veszprémmel közösen hirdették meg a képzőművészeti pályázatot, ezzel is készülve a családi előadásra. A több mint ötszáz pályamű az ország minden pontjáról, sőt, határon túlról is érkezett, ebből száznyolcvankilenc került a falakra.

Dohnál Szonja, a kiállítás egyik kurátora, zsűrije megköszönte a gyermekeknek a kreativitást, majd hozzátette, ez nem csupán egy verseny volt, de igazi kihívás is, ami arra ösztönözte az általános iskolásokat, hogy lépjenek túl a megszokott formákon, merjenek nagyot álmodni, asszociáljanak szabadon, és kísérletezzenek bátran.

Továbbá arra biztattak mindenkit, merjék kifejezni saját látásmódjukat, ne a konvenciókkal foglalkozzanak, hanem az önkifejezéssel. Ahogy Picasso mondta, a tárgyakat úgy festem le, ahogy elgondolom azokat, nem pedig úgy, ahogy látom.

Az eseményen egyébként részt vett többek között Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke, Gregor Bernadett színésznő, az Alapítvány tagja.  

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Varázslatos előadás a Pannon Várszínházban Varázslatos előadás a Pannon Várszínházban A Pannon Várszínház június 21-én egy előbemutató keretein belül mutatta be a PABLO és PICASSO, avagy az állatok karneválja című nagyszabású musicalt.  2024. június 26. 13:19 Háromnapos gasztroünnep a Balaton és Olaszország ízeivel Háromnapos gasztroünnep a Balaton és Olaszország ízeivel A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet. A gasztroünnepet a korábbinál is gazdagabb programkínálattal szeptember 6-7-8. között rendezik Veszprémben. 2024. június 26. 16:13 Az Anconai szerelmesek volt a közönségkedvenc a Petőfiben Az Anconai szerelmesek volt a közönségkedvenc a Petőfiben Megtartotta évadzáró társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház kedd délután. 2024. június 25. 23:09 Puzsér a veszprémi könyvhéten: három évtized tömény bosszúság a médiában Puzsér a veszprémi könyvhéten: három évtized tömény bosszúság a médiában Az Ünnepi Könyvhét veszprémi programja Puzsér Róbert és Horváth Oszkár, az Önkényes mérvadó rádióműsor két állandó tagjának fellépésével zárult múlt szombaton, amikor bemutatták a műsor eddigi közel kétezer témájából szemezgető könyvet, amire egyszerre lehetne ráfogni, hogy kritikai, szociológiai, filmtörténeti tanulmány, vagy éppen formáját tekintve egy hetedik osztályos tankönyv. 2024. június 26. 23:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.