Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az Anconai szerelmesek volt a közönségkedvenc a Petőfiben

2024. június 25. 23:09
Megtartotta évadzáró társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház kedd délután.

A társulat tagjait Oberfrank Pál igazgató köszöntötte, hangsúlyozva: a színpadi munka mellett fontos számukra a társadalmi szerepvállalás, melynek része, hogy elvigyék a kultúrát a város minden szegletébe, az, hogy kapcsolódjanak minden olyan ügyhöz, ami fontos lelki és mentális üzenetet hordoz, illetve kiemelt fókuszt kapott az ifjúsággal való foglalkozás.

Az igazgató összegezte az elmúlt egy év munkáját: 9 saját bemutatót, 2 gyermekdarabot és 14 vendégelőadást könyvelhetnek el (ebben még nincsenek benne azok a vendégjátékok, amiket fesztiválok keretében fogadtak). A társulat vitt előadást Párizsba, Stuttgartba, Erdélybe is, és sikeresen szerepeltek a Thália Színházban is. A társulati ülés arra is lehetőséget adott, hogy a megjelentek fejet hajtsanak az elmúlt hónapokban elhunyt kollégáik, Bakody József és Benczédi Sándor emléke előtt. 

A társulat tagjait a fenntartó önkormányzat részéről Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő köszöntötte. Mint mondta, Veszprém mindig fogékony volt a kultúra és a művészetek iránt, az Európa Kulturális Fővárosa évad pedig még inkább megmutatta, hogy mekkora igény van erre a városban. A Petőfi színház élen jár és példát mutat ezen a területen, évről évre bizonyítja kreativitását és megvalósít új ötleteket. 

Nagy Károly atya is megköszönte a társulat tagjainak, hogy hivatásukkal adni akarnak, és felhívta a figyelmüket arra: sosem tudhatják, hogy akik a nézők soraiban ülnek, azoknak milyen változásokat, milyen új gondolatokat, milyen érzéseket indítanak el a szívükben munkájukkal. 

Az évadzáró csúcspontjaként díjakat adtak át. A nézők döntése alapján az évad előadása az Anconai szerelmesek lett, míg a színészeknek járó, Petőfiről elnevezett közönségdíjat Kőrösi Csaba vehette át. A társulat tagja maguk között is megszavazhattak két díjat: a háttérterületeken dolgozók Medgyaszay-díját Baranyai Andrea jelmezkészítőnek, míg a színészeket jutalmazó Latinovits-díjat Cservenák Vilmosnak ítélték oda. Az évad nézője elismerést minden évben a legtöbb előadásra jegyet váltó nézőnek adják át, ezúttal dr. Bojnéczné Ficzere Judit követte legszorgalmasabban a teátrum életét.

Bővült az örökös tagok névsora is: Cziráki Miklós, Gadácsi Tamás, Kellerné Egresi Zsuzsanna, Kósa Tímea, Kőrösi Csaba, Lázár Endre, Liszi Zsuzsanna, Módri Györgyi, Nyirkó István, Pelles Andrea és Szentmiklósi Ildikó nevét írták be kitörölhetetlenül a Petőfi színház történelemkönyvébe.

vehir.hu
Vámosi Patrik
további cikkek
Varázslatos előadás a Pannon Várszínházban Varázslatos előadás a Pannon Várszínházban A Pannon Várszínház június 21-én egy előbemutató keretein belül mutatta be a PABLO és PICASSO, avagy az állatok karneválja című nagyszabású musicalt.  2024. június 26. 13:19 Háromnapos gasztroünnep a Balaton és Olaszország ízeivel Háromnapos gasztroünnep a Balaton és Olaszország ízeivel A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet. A gasztroünnepet a korábbinál is gazdagabb programkínálattal szeptember 6-7-8. között rendezik Veszprémben. 2024. június 26. 16:13 Puzsér a veszprémi könyvhéten: három évtized tömény bosszúság a médiában Puzsér a veszprémi könyvhéten: három évtized tömény bosszúság a médiában Az Ünnepi Könyvhét veszprémi programja Puzsér Róbert és Horváth Oszkár, az Önkényes mérvadó rádióműsor két állandó tagjának fellépésével zárult múlt szombaton, amikor bemutatták a műsor eddigi közel kétezer témájából szemezgető könyvet, amire egyszerre lehetne ráfogni, hogy kritikai, szociológiai, filmtörténeti tanulmány, vagy éppen formáját tekintve egy hetedik osztályos tankönyv. 2024. június 26. 23:13 Budapesten koncertezik a Mandoki Soulmates Budapesten koncertezik a Mandoki Soulmates Szent István ünnepe alkalmából Budapest szívében, a Bazilika előtti téren idén, augusztus 18-án 19:00 órától újra életre kel a többszörös platina- és aranylemezes Mandoki Soulmates muzsika. 2024. június 25. 8:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.