Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szakértelem és emberség

2024. június 27. 22:19
A Csolnoky Ferenc Kórházban csütörtök délelőtt, a magyar egészségügy napja alkalmából ünnepélyes keretek között tüntették ki azokat, akik az elmúlt év folyamán kivételes szakmai teljesítményt nyújtottak, ezzel is erősítve az intézmény elkötelezettségét az egészségügy szolgálata iránt.

A magyar egészségügy napját hivatalosan minden év július 1-jén tartják, melyet egyben Semmelweis-napnak is neveznek Semmelweis Ignác magyar orvos, az „anyák megmentője” után, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében.

Az emléknap azonban nemcsak tisztelgés Semmelweis Ignác öröksége előtt, hanem az egészségügyi dolgozók elkötelezettségének ünnepe is. A jeles eseményen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Takács Szabolcs főispán, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal vezetője és Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke is.

Takács Szabolcs köszöntőbeszédében az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját méltatta, és beszélt az elmúlt évek nehézségeiről is, mint a pandémia időszaka. A főispán kiemelte, hogy a Csolnoky Ferenc Kórház munkatársainak küzdelme és hite segítette át a betegeket ezen az időszakon.

A főispán úgy véli az intézmény dolgozói hivatásként tekintenek az egészségügyi pályára, éppen ezért minden segítséget meg kell adni nekik a munkájukhoz. Példaként emelte ki az orvos- és nővérszálló létesítését, amely kétszázhatvan egészségügyi dolgozó családjának ad támogatást, a traumatológiai centrum, a járóbeteg- és az ápolástámogató rendszer megújítását is, valamint ideértve azokat az elismeréseket is, melyekkel díjazzák szakmai tevékenységüket.  

Lang Zsuzsanna megbízott főigazgató Semmelweis-örökségét és emlékét elevenítette fel:

,, Semmelweis Ignác szakmai életútja bizonyítja, ha nyitottak vagyunk, akkor jobbá, hatékonyabbá és ellenállóbbá válhatunk tetteinkkel, munkánkkal pedig maradandó nyomot hagyhatunk a világban. Ő maga is ezt tette, amikor felfedezéseivel és újításaival alapvetően megváltoztatta az orvostudományt és az egészségügyet. Az innovációra való nyitottság, az új megoldások keresése és a változásokkal való szembenézés képessége mind olyan tulajdonságok, amelyekre szükségünk van ahhoz, hogy előrehaladjunk. Bátran, minden kihívásra lehetőségként tekintve, és minden bizonytalanságot felfedezőútként felfogva várhatunk erősebbé és bölcsebbé ” – fogalmazott a főigazgató.

A főigazgató ezután megköszönte kollégáinak kitartó és fáradhatatlan munkájukat, mellyel a közösséget és embertársaikat szolgálják.

,, Legyünk hálásak azért, hogy a sors olyan kegyes volt, hogy ilyen szép hivatást adott nekünk, és minden nap nyújthatunk valamit embertársainknak, akiknek hálás mosolya újból és újból feledteti problémáinkat” – zárta beszédét Lang Zsuzsanna.

Az eseményen főigazgatói dicséretben részesült Pimper István, a műszaki és ellátó osztály csoportvezetője, orvosigazgatói dicséretet kapott Benke Attila, nefrológiai profilvezető főorvos, Rácz Zsuzsanna pszichiáter szakorvos és Szabó Dorottya sugárterápiás szakorvos. Ápolási igazgatói díjat kapott Bertalan Gitta gyógypedagógus, Géresi Andrea aneszteziológiai szakasszisztens, Melhart András gyógymasszőr, Timkó Bernadett diabetológiai klinikai szakasszisztens és Verebélyi Lászlóné ápolónő.

vehir.hu
Vámosi Patrik
további cikkek
Éleslátás ajándékba Éleslátás ajándékba A Szemeszter Optika elkötelezett az éleslátás mellett, már tizedik alkalommal segítették ajándék szemüveggel a rászoruló családokat egy jótékonysági program keretében. Idén kilenc szemüveget adtak át speciális láttásigényű személyeknek, akik közül a legfiatalabb kétéves. tegnap 13:40 Megtartotta diplomaátadó ünnepségét a Humántudományi Kar Megtartotta diplomaátadó ünnepségét a Humántudományi Kar A Pannon Egyetem Humántudományi Karán péntek délelőtt tartották az idei diplomaátadó ünnepséget, amely kiemelt jelentőséggel bírt, hiszen búcsút vettek a leköszönő rektortól, dr. Gelencsér Andrástól és a kar dékánjától, dr. Navracsics Judittól.   tegnap 14:44 Brusznyai 100: akit hőssé avatott az emlékezet Brusznyai 100: akit hőssé avatott az emlékezet Péntek délután a Városházán mutatták be Brusznyai Árpád születésének századik évfordulója alkalmából A mi hősünk című könyvet, mely a Brusznyai Árpád Alapítvány harmincöt évéről szól. Emlékezések, beszámolók, fotók színesítik az Imre Frigyesné és Szűts István Gergely által szerkesztett kötetet. 2024. június 28. 22:13 A Balaton vonzotta a legtöbb magyar vendéget a második negyedévben A Balaton vonzotta a legtöbb magyar vendéget a második negyedévben Minden ötödik belföldi foglalás a Balaton térségébe szólt a második negyedévben a Szallas.hu adatai szerint. A magyar tenger környékén Siófok, Hévíz és Balatonfüred volt a legnépszerűbb, az országos összesítésben pedig Budapest, Siófok és Eger. Júliusban tovább élénkül a Balaton forgalma, az előfoglalások több mint harmada oda szól. 2024. június 28. 10:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.