Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megtartotta diplomaátadó ünnepségét a Humántudományi Kar

2024. június 29. 14:44
A Pannon Egyetem Humántudományi Karán péntek délelőtt tartották az idei diplomaátadó ünnepséget, amely kiemelt jelentőséggel bírt, hiszen búcsút vettek a leköszönő rektortól, dr. Gelencsér Andrástól és a kar dékánjától, dr. Navracsics Judittól.
 

A rendezvényt dr. Gelencsér András professzor nyitotta meg, aki beszédében köszöntötte a végzős hallgatókat, hozzátartozóikat, az egyetem munkatársait és a meghívott vendégeket. Kiemelte, hogy a diplomaátadó egy hosszú és küzdelmes időszak végét jelzi, amikor a hallgatók álmai valóra válnak. A rektor hangsúlyozta a Pannon Egyetem kiválóságát, amely az ország egyik legsikeresebb felsőoktatási intézményeként a felvett hallgatók minőségi rangsorának 16. helyéről a diplomás pályakezdők fizetési és elhelyezkedési mutatói alapján az országos második helyre repítette végzőseit.

dr. Gelencsér András és dr. Navracsics Juditdr. Gelencsér András és dr. Navracsics Judit

Rámutatott arra is, hogy a megszerzett tudás gyorsan inflálódik a gyorsan változó világban, ezért az élethosszig tartó tanulás szükségességére hívta fel a figyelmet. Az egyetem számos lehetőséget kínál a másoddiplomától a posztgraduális képzéseken át, és a rektor arra biztatta a végzősöket, hogy éljenek ezekkel a lehetőségekkel. Köszönetet mondott a kar oktatóinak, vezetőinek és munkatársainak a kitartó munkáért, és külön méltatta a szülők támogatását is.

Ezt követően Bodrogi Richárd, a Tempus Közalapítvány főigazgatója osztotta meg ünnepi gondolatait. Köszöntőjében hangsúlyozta a bölcsész végzettség különlegességét, amely nem csupán egy szakma, hanem egy életérzés. Személyes élményeiből merítve kiemelte, hogy a bölcsészettudományokban végzettek sokoldalúsága és adaptációs képessége mennyire értékes a munkaerőpiacon. Beszédében méltatta a bölcsészek képességét a kultúrák és társadalmak megértésére, valamint a kommunikáció és íráskészség fontosságát. Hangsúlyozta, hogy a bölcsészettudományok által megszerzett kritikai gondolkodás és alkalmazkodóképesség kulcsfontosságú lesz a jövőbeli sikerekhez.

Az ünnepségen egy különleges előadás is helyet kapott, a Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda Mókus csoportjának fellépése, utalva egyben arra is, hogy a Humántudományi Karon lehetőség van már óvodapedagógus alapképzési szakra is jelentkezni.

Dr. Navracsics Judit dékán beszédében büszkén emelte ki, hogy az ünnepségen ismét a változásról, gyarapodásról és sikerről számolhat be. A kar új neve is jelzi a fejlődést: kinőtték a Modern Filológia és Társadalomtudományi Kart, és egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az emberrel, a neveléssel, az emberi kiteljesedésben a művészetek szerepével foglalkozó diszciplínák. Az új szakok és specializációk révén a kar célja, hogy az emberi lélek gazdagítását és a viselkedést javító szakembereket képezzenek, akik az új, digitális világban is pozitív értékeket képviselnek.

Két évvel ezelőtt indították be az óvodapedagógus és tanítóképzéseket, amelyekkel nagy hiányt pótolnak a mujnkaerőpiacon, és a következő tanévtől pszichológia alapszakot és terület- és városfejlesztés mesterszakot is indítanak. A jelentkezők száma minden várakozást felülmúlt, ami azt jelzi, hogy az új képzések iránt nagy az igény. Emellett kidolgozták a magyar, mint idegen nyelv oktató mesterszakot is, amely egyedülálló az országban.

Az idei tanévben 246 hallgató végzett sikeresen, köztük 47-en kitüntetéses diplomát vehettek át. A dékán arra kérte a végzősöket, hogy gondolják végig, kik járultak hozzá sikerükhöz, és köszönjék meg szüleiknek és hozzátartozóiknak az ösztönzést és támogatást. Az egyetem nemcsak az oktatásban, de a tudományos eredményekben és a harmadik missziós tevékenységekben is erősödött, és a munkaerőpiacon való könnyebb elhelyezkedés érdekében különböző gyakorlati képzéseket is biztosítanak.

Ezt követően megköszönték a Humántudományi Kar tudományos és akkreditációs dékánhelyettesének, Tóth József Péternek a munkáját, aki egyéb feladatai miatt lemondott tisztségéről és elismerő oklevéllel méltatták sokrétű tevékenységét.

A Pannon Egyetem Humántudományi Kara ismét bizonyította, hogy nemcsak a múltja, hanem jelene és jövője is méltán érdemel elismerést a felsőoktatási intézmények sorában. Az ünnepélyes diplomaátadóval egy új fejezet kezdődött a frissen végzettek életében, akik számára a tanulás és a fejlődés kapui továbbra is nyitva állnak a Pannon Egyetemen.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Orbán Viktor: új korszak kezdődik Orbán Viktor: új korszak kezdődik Új korszak kezdődik - jelentette ki a Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Bécsben, ahol új európai politikai együttműködést jelentettek be Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével. tegnap 14:17 Éleslátás ajándékba Éleslátás ajándékba A Szemeszter Optika elkötelezett az éleslátás mellett, már tizedik alkalommal segítették ajándék szemüveggel a rászoruló családokat egy jótékonysági program keretében. Idén kilenc szemüveget adtak át speciális láttásigényű személyeknek, akik közül a legfiatalabb kétéves. 2024. június 29. 13:40 Brusznyai 100: akit hőssé avatott az emlékezet Brusznyai 100: akit hőssé avatott az emlékezet Péntek délután a Városházán mutatták be Brusznyai Árpád születésének századik évfordulója alkalmából A mi hősünk című könyvet, mely a Brusznyai Árpád Alapítvány harmincöt évéről szól. Emlékezések, beszámolók, fotók színesítik az Imre Frigyesné és Szűts István Gergely által szerkesztett kötetet. 2024. június 28. 22:13 A Balaton vonzotta a legtöbb magyar vendéget a második negyedévben A Balaton vonzotta a legtöbb magyar vendéget a második negyedévben Minden ötödik belföldi foglalás a Balaton térségébe szólt a második negyedévben a Szallas.hu adatai szerint. A magyar tenger környékén Siófok, Hévíz és Balatonfüred volt a legnépszerűbb, az országos összesítésben pedig Budapest, Siófok és Eger. Júliusban tovább élénkül a Balaton forgalma, az előfoglalások több mint harmada oda szól. 2024. június 28. 10:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.