Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hacacáré és csimbammbumm az idei Kabóciádén is

2024. június 29. 11:06
Habakuk király és Boróka királyné újra megjelent Veszprémben, ez pedig azt jelenti, hogy idén is elkezdődött a Kabóciádé fesztivál, immáron harmincegyedik alkalommal. Ami a felnőtteknek a VeszprémFest, a kortalanoknak az Utcazene, az a gyermekeknek és családoknak a Kabóciádé, ráadásul idén új helyszínen.

Péntek délután a Kabóca bábszínház udvarán, a Deák utcai rendezvénytéren vette kezdetét Veszprém egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő fesztiválja, a Kabóciádé. Szombaton és vasárnap pedig ugyanitt várják különböző szórakoztató és interaktív előadásokkal a gyermekeket és családokat a szervezők, kiegészülve a Séd partján, a Szerelem-szigeten tervezett programokkal.

Már az első napon is számos család látogatott el a Kabóciádéra, a nyitóprogram pedig egy többórás, dramaturgiailag meseszerűen felépített ceremónia volt a Kabóciádé két állandó szereplőjével, Meseország királyával és királynőjével, Habakukkal és Borókával, akiket a bábszínház két tagja, Benkő Zsuzsanna és Sebestény Jakab elevenített meg.

A szervezők még a protokolláris megnyitót is eszerint építették be az előadásba, amelyen a város részéről Hegedűs Barbara alpolgármester vett részt, aki rövid köszöntője után szimbolikusan aláírt egy pergament, amivel engedélyezte a rendezvényt.

A gyermekek ezután táncházon vehettek részt és különböző játékokat is kipróbálhattak, hogy aztán szombaton és vasárnap folytatódjanak a programok.

Hétvégén a színpadon egymás váltják az előadások, miközben a már említett Szerelem-szigeten több játékot is kipróbálhatnak. Szombat este kalandtúrával is várják az érdeklődőket fél kilenctől, vasárnap pedig egy igazi karibi gyerekbulival ér véget a fesztivál.

A Kabóca bábszínház idén különösen nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelmi szemléletformálásra is, több olyan foglalkozást is szerveztek, amelyeken a zöld gondolatokat igyekeznek átadni egyszerűen érthető módon a gyerekeknek.

A Kabóciádé részletes programját ide kattintva érhetik el.

vehir.hu
Vámosi Patrik
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.