Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Marco Rossi marad a szövetségi kapitány

2024. július 3. 11:50 // Forrás: MTI
Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"A magyar válogatott előtt álló következő feladat a Nemzetek Ligája őszi küzdelmeinek, majd pedig a vb-selejtezősorozatnak a sikeres megvívása, melyeket az MLSZ és az elnökség maximális támogatása mellett Marco Rossi szövetségi kapitány irányít majd" - jelentette be szerdán Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, aki a napokban egyeztetett a kapitánnyal, és a szövetség töretlen bizalmáról biztosította.    

A magyar csapat a Németországban zajló Európa-bajnokságon Svájctól 3-1-re, a házigazdáktól pedig 2-0-ra kikapott, és bár Skóciát 1-0-ra legyőzte, nem jutott a nyolcaddöntőbe.

Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakember - akivel kapcsolatban több olyan cikk is megjelent a búcsút követően, hogy akár távozhat is a pozícióból - megköszönte a támogatást, és jelezte, hogy az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.

"Németországban megtörtént az Eb lezárása, amelyre a továbbjutásról való lecsúszás miatti csalódottságunk rányomta a bélyegét, de semmi drámai nem történt, és nem is volt kétséges, hogy a munkát folytatjuk. Számtalan nagyszerű eredményben volt részünk együtt, így nem is kérdés, hogy újabbak elérése a célunk - ahogy a szlogenünk is mondja: csak együtt" - fogalmazott az 59 éves Rossi.

Rossi 2018 nyara óta irányítja a válogatottat, amely tavaly - 1985 után először - egyenes ágon jutott ki egy nagy tornára, miután veretlenül végzett az Európa-bajnoki selejtezőcsoportja élén.

vehir.hu
további cikkek
Szülőfalujában gyógyul Varga Barnabás magyar labdarúgó-válogatott Szülőfalujában gyógyul Varga Barnabás Szülőfalujában, a Vas vármegyei Szentpéterfán gyógyul a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon súlyos fejsérülést szenvedő Varga Barnabás. 2024. július 4. 15:58 Rossi: soha nem futottam el a kihívások elől magyar labdarúgó-válogatott Rossi: soha nem futottam el a kihívások elől Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hosszabb Facebook-bejegyzésben osztotta meg gondolatait szerdán a szurkolókkal azután, hogy a hazai szövetség bejelentette, az olasz szakember marad a posztján. 2024. július 3. 13:53 Néhány gondolat az Eb-kritikák kapcsán Erről jut eszembe… Néhány gondolat az Eb-kritikák kapcsán Nálunk, magyaroknál vagy lakodalom van, vagy temetés. Nincs középút. Ezúttal temetés van a labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki szereplése miatt, ami megér pár gondolatot. 2024. július 2. 22:48 Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan véleménycikk Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan „Rossi az isten; Rossi takarodjon! Egy a nemzet, egy a szív; túlfizetett és agyonsztárolt focisták!” A magyar szurkolók (?) egy része úgy váltogatta álláspontját a nemzeti csapat megítélése kapcsán az elmúlt héten, mint a futballpályákon előszeretettel becsmérelt Románia a szövetségeseit a II. világháborúban. 2024. június 30. 20:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.