Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C

Újabb aligátorteknőst pecáztak a Balatonból

2024. július 8. 11:05 // Forrás: Időkép
Balatonőszöd és Balatonszárszó között bukkant fel egy csalihalas hálóban.

Nagyobb korában az emberre is veszélyes, harapós teknőst emelt ki vasárnap Balatonőszöd és Balatonszárszó között egy idősebb horgász. Éppen a Balatont és a közeli tavat összekötő vizesárokból próbált kishalas hálójával sneciket fogni az esti pecázáshoz, amikor a hálójában egy nagyjából

20 centi páncélhosszú aligátorteknőst pillantott meg.

Egy kifejlett hím példány akár 70-80 cm hosszúra is megnőhet és nagyobb állatokat is elejthet - mondta el az idokep.hu megkeresésére Pécsi Tibor, a kőröshegyi Teknős Park tulajdonosa és vezetője, aki az állatot elhelyezte a már meglévő hét példány mellé.

Majdnem napra pontosan két éve is történt hasonló eset, melyről akkor portálunk, a vehir.hu is beszámolt: pontyvadászat közben egy nyolc kilogrammos aligátorteknős akadt horogra Keszthelyen.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, ha esetleg hasonló helyzetbe kerülnének, véletlenül se próbálják befogni az állatokat, ugyanis azok nagyon komoly sérüléseket okozhatnak. Egy kifejlett aligátorteknős egyetlen harapással több ujjunkat is leszakíthatja. 

 

(A borítókép illusztráció. Mjbaker / Wikipedia)

vehir.hu
további cikkek
Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. ma 1:23 Gyermekkel a strandon strandolás Gyermekkel a strandon A nyár a strandolás szezonja, a gyerekek pedig imádják a vízparti szórakozást. Azonban a szülőknek fokozottan figyelniük kell a biztonságra és a megfelelő gondoskodásra, hogy a nyaralás valóban örömteli és gondtalan legyen. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat, hogy mire kell figyelni, ha gyerekkel megyünk a strandra. tegnap 18:28 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. tegnap 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.