Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
24°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
24°C

Hétfőn kezdődik a frissen szerződött tartalékosok kiképzése

2024. július 11. 12:23
Több mint harminc fiatal – középiskolások, egyetemisták és kadétképzésben részt vevők – írtak alá tartalékos szerződést szerdán a Magyar Honvédség veszprémi toborzó központjában.

A Magyar Honvédség nagyjából egy hónappal ezelőtt indította el azt a kampányát, amely révén a területvédelmi tartalékos állományba igyekeztek megnyerni a fiatalokat. A kampány sikerét mutatja, hogy Veszprém vármegyében egy hónap alatt több mint harminc ifjú jelentkező jutott el a szerződéskötésig. 

A jelentkezők alapos orvosi átvizsgáláson és pszichológiai szűrésen estek át, jövő hétfőn pedig – immáron szerződéses tartalékosként – megkezdik a négyhetes kiképzésüket Várpalotán, illetve az ottani laktanyához tartozó gyakorlótéren. A 19 modulból álló összetett kiképzés hétfőtől péntekig munkaidőben zajlik.  Az első napokban az elméleti tudnivalókra helyezik a hangsúly, illetve az újoncok hozzászokhatnak a katonai közeghez, ezután pedig a fegyverhasználattal, a közelharccal, a vegyvédelemmel kapcsolatos gyakorlati felkészítés következik.

A szerződések aláírását követően Schucha Ádám alezredes, a 31. területvédelmi zászlóalj parancsnoka tartott gyors eligazítást a fiataloknak a kiképzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. 

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.