Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lakberendezés és bútorvásárlás fenntarthatóan és tudatosan? Ezek a lehetőségeink!

2024. július 24. 10:23

A fenntarthatóság fontossága

A fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb témája. Az emberek egyre inkább keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel csökkenthetik ökológiai lábnyomukat, és hozzájárulhatnak a környezet védelméhez. A veszprémi Fa-Centrum lakberendezési áruház bútoraival és lakberendezési termékeivel kiváló lehetőséget kínál azoknak, akik bútorvásárlás, lakásfelújítás, lakberendezés előtt állva is tudatosan szeretnének vásárolni

Hogyan válasszunk fenntartható bútorokat?

Helyezzünk a hangsúlyt a környezetbarát, tartós anyagok kiválasztására, így pl. a különféle bambusz tárgyak, faanyagból készült bútorok természetes megoldást jelentenek a lakberendezésben, de a fa mellett pl. a fém is tartós, és újrahasznosítható alapanyag.

A Fa-Centrum termékei között számos olyan bútor található, amelyek fenntartható forrásból származó fából készülnek, például a skandináv borovi fenyőből készült bútorok gyártása kizárólag fenntartható erdőgazdálkodásból származó alapanyagok felhasználásával történik.

A tömör fabútorok és fenyőfa bútorok pl. hosszútávon használhatóak, és használat után is értékesíthetőek, értékállóak, felújíthatóak, de hulladékként sem tartalmaznak a környezetre káros anyagokat. Fontos a kiválasztott bútorok minősége is, hiszen a minőségi kialakítású bútorok masszívabbak, ezért hosszabb élettartamúak, így kevesebb hulladék keletkezik.

Válasszuk a hazai bútorokat és lakberendezési kiegészítőket!

A hazai tulajdonú bútorüzletekben, szakáruházakban általában nagyobb választékban találhatóak meg a magyar bútorgyártók, asztalosüzemek termékei is. Ha hazai vállalkozásoknál, Magyarországon gyártott termékeket vásárolsz, azzal nem csak a helyi gazdaságot és a kisvállalkozásokat tudod támogatni, de a környezeti terhelést is csökkentheted, mert a bútorokat nem távoli országokból kell ideszállítani.

Magyar bútorokat, hazai szaküzletből

A Fa-Centrumban, amikor csak tudjuk, a magyar bútorgyártók és asztalosműhelyek termékeit kínáljuk és helyezzük előtérbe, nagy választékban, ezzel is támogatva a helyi gazdaságot és csökkentve a szállítási távolságokból adódó környezeti terhelést. Természetesen a kínálatunkban a magyar asztalosipari termékek mellett a modern fogyasztói igényekre reagálva pl. lengyel import bútorok is megtalálhatóak, de amikor erre van mód, hazai partnerekkel dolgozunk.

Vásárlóink nagyobb értékű megrendelései után rendszeresen támogatunk Magyarország területén faültetéssel foglalkozó egyesületet, így jelenleg - 2024. nyarán - mindezidáig közel 1000 db új facsemete elültetését finanszíroztuk, közel 700.000 Ft értékben.

Áruházunkban számtalan kézműves termék is megtalálható – így pl. kerámiák, festett fa ajtódíszek, fából faragott dísztárgyak, képek, „retró” zománcos edények, fonott kosarak, és sok más egyedi, magyar kézműves termék, dísztárgy, konyhai használati tárgy is!

A fenntartható bútorvásárlás nemcsak a környezetvédelmet szolgálja, hanem hosszú távon pénzt is megtakaríthatunk vele. Válasszunk a Fa-Centrum veszprémi bútor- és lakberendezési áruház minőségi és tartósan használható bútorai közül!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.