Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kl-selejtező: a Fehérvár hátrányból fordítva nyert Azerbajdzsánban

2024. július 25. 21:31 // Forrás: MTI
A Fehérvár hátrányból fordítva 2-1-re győzött csütörtökön az azeri Szumgajit vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

A hazaiak, akik még egyetlen európai párharcukból sem jutottak tovább, húsz perc után ugyan vezetést szereztek, de nem sokkal később kiállítás miatt emberhátrányba kerültek, ezt kihasználva pedig a Fehérvár a szünetig a norvég Tobias Christensen góljával egyenlített. Nem sokkal a térfélcserét követően Spandler Csaba fejelte a magyarok győztes találatát, így Pető Tamás vezetőedző sikerrel debütált a kispadon.

A visszavágót jövő szerdán 19 órától rendezik Székesfehérváron, a párharc győztese a ciprusi Omonia és a georgiai Torpedo Kutaisi továbbjutójával találkozik a harmadik körben.

Fotó: fehervarfc.huFotó: fehervarfc.hu

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Szumgajit (azeri)-Fehérvár FC 1-2 (1-1)
Szumgajit, v.: Florian Lata (albán)
Szumgajit: Dzsenetov - Muradov, Badalov, Hacsajev, Radovic (Musztafajev, 63.) - Kehat, Abdullazada, Medeiros (Mossi, 85.) - Rezabala, Vujnovic (Ahmadzada, a szünetben), Szadihov (Gulijev, 85.)
Fehérvár FC: Tóth - Melnyik, Serafimov, Spandler, Schön - Csongvai - Katona (Kovács M., 57.), Christensen, Bedi (Larsen, 66.), Pető (Babos, 66.) - Gradisar (Kovács P., 85.)
gólszerzők: Abdullazada (20.), illetve Christensen (39.), Spandler (52.)
piros lap: Hacsajev (32.)
sárga Lap: Hacsajev (8., 32.), Vujnovic (22.), Dzsenetov (32.), Rezabala (67.), Abdullazada (73.), illetve Serafimov (15.), Pető (65.), Larsen (68.)

Jobban kezdett az azeri csapat, amely mindössze harmadszor szerepelt európai kupaporondon, de még siker egyetlen próbálkozását sem kísérte. A hazaiak nagyobb erőfeszítése húsz perc után nem érdemtelenül góllá érett, Abdullazada egy szöglet után röviden kifejelt labdát bombázott a bal sarokba. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Fehérvár, amely hamar átvette a játék irányítását. A magyar csapat, amely Hacsajev könyöklése miatt időközben emberelőnybe került, elsősorban a bal oldalon tudta rendre megbontani az ellenfél védelmét, és éppen onnan érkezett Bedi beadása Christensen fejesgólja előtt.

A folytatásra is lendületben maradt a Fehérvár, a kifejezetten agilisan futballozó Bedi a jobb kapufát találta el, nem sokkal később viszont második gólpasszát adva tökéletesen szolgálta ki Spandlert. A vezetés birtokában visszavett a tempóból a magyar együttes, így kiegyenlítetté vált a találkozó, ennek ellenére csak a magyarok előtt adódott gólszerzési lehetőség, Larsen egy ízben a jobb kapufát találta el. A hajrában már egyik gárda sem erőltette a támadásokat, melynek nyomán a Fehérvár minimális előnnyel utazhat haza.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.