Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Őszi BL-rangadók Veszprémben

2010. július 21. 14:30
A magyar bajnok a selejtezőcsoport győztese ellen kezd idegenben, majd sorrendben a Hamburgot, a Montpellier-t és a Koldingot fogadja.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) közzé tette a férfi Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek időpontjait. A Veszprém a Tatran Presov, Drammen, Bregenz, Besiktas alkotta selejtezőcsoport győztese ellen kezd szeptember végén idegenben, majd a francia bajnok Montpellier vendégeként zár jövő március elején.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott Hamburggal már a sorozat elején megküzd a Mocsai-csapat, amely idénybeli első hazai meccsét a német szárcsapat ellen játssza.

Az MKB Veszprém KC BL-csoportmeccseinek tervezett időpontja

2010. szeptember 22-26. selejtező győztese–MKB Veszprém KC
2010. szeptember 29.-október 03. MKB Veszprém KC–KC HSV Hamburg (német)
2010. október 06-10. MKB Veszprém KC–Montpellier Agglomeration HB (francia)
2010. október 13-17. MKB Veszprém KC–KIF Kolding (dán)
2010. november 17-21. IK Savehof (svéd)–MKB Veszprém KC
2010. november 24-28. MKB Veszprém KC–IK Savehof
2010. december 01-05. HSV Hamburg–MKB Veszprém KC
2011.  február 16-20. MKB Veszprém KC–selejtező győztese
2011.  február 23-27. KIF Kolding–MKB Veszprém KC
2011. március 02-06. Montpellier Agglomeration HB–MKB Veszprém KC

A pontos időpontok a televíziós közvetítések alapján alakulnak ki.

A menetrenddel kapcsolatban Mocsai Lajos vezetőedző nyilatkozott a klub hivatalos oldalán:

– A mérkőzések sorrendjének kialakításakor figyelembe kellett venni a Veszprém Aréna vezetőinek kérését is, hiszen az Aréna az első és az utolsó forduló időpontjában foglalt. Ez is közrejátszott abban, hogy a selejtező győztese ellen idegenben kezdünk, ez várakozásaim szerint a Drammen vagy a Presov csapata lesz, ezt természetesen nagy mértékben befolyásolja, hogy hol rendezik a selejtezőtornát. Utána három hazai mérkőzés következik a Hamburg, a Montpellier és a Kolding ellen, ez egy hihetetlenül nehéz széria. Ebben a fázisban nagyon sok dolog eldől a végső sorrend szempontjából, hiszen a BL Final Fourba jutásra esélyes gárdákkal fogunk játszani. Erre a Hamburg és a Montpellier esélyesebb a Koldingnál, de a dánok is nagyon megerősödtek. Ha ebből a szériából jól jövünk ki, akkor jó esélyünk lesz arra, hogy jó helyen jussunk tovább a csoportból. Ugyanilyen kritikus szakasz lesz az utolsó két - idegenben játszandó - mérkőzés, nem tartom szerencsésnek, hogy ezzel zárjuk a csoportkört, jobb lett volna, ha legalább az egyik meccset itthon játsszuk. A középső etapot átlagosan erősnek tartom, Hamburgban nagyon nehéz nyerni, a selejtező győztese elleni hazai mérkőzést mindenképpen hozni kell, a svéd csapatot idegenben - bár természetesen tiszteljük az erejüket - le kell győzni. Pontszámok előzetes kalkulálásába nem bocsátkoznék, minden pontnak, minden helyezésnek nagy jelentősége van, a felkészülésünket úgy kell végigdolgoznunk, hogy megfelelő sportformában vágjunk neki a BL szereplésünknek.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.