Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az egész országban csak háromszor koncertezik úgy a Bëlga, ahogy jövő szombaton a Gyárkertben

2024. augusztus 18. 15:57
Mit kíván a magyar nemzet? A Gyárkertbe Fém of Bëlga koncertet! A Fém of Bëlga projekt mindössze három alkalommal látható, a dunántúlon csak augusztus 24-én Veszprémben.

Egyfajta „ön-tribute” a Fém of Bëlga: egy lemeznyi Bëlga dal élőzenekaros, metálos átdolgozása. Erre tombolhat hatalmasat augusztus 24-én a Gyárkert közönsége. A projekt ötletgazdája Tokyo elárulta, honnan jött az ötlet, hogy a zenekarnak szüksége van egy „fémzene” lemezre.

„A szükség nem játszott szerepet a lemez megszületésében. Egyrészt már ősrégen is eljátszottunk a gondolattal, hogy talán a mi szövegeink is működhetnének torzított gitárokkal is. Aztán pár éve újra előjött ez a téma, Rob is mondogatta nekem, hogy kellene valami ilyesmi, majd kitaláltuk, hogy megcsinálunk 2-3 dalt, amiből végül egy lemeznyi lett, annyira megszaladt a lendület….ez a Fém of Belga, ami 15 dal és 54 perc” – magyarázta Tokyo.

Bár a Fém of Bëlga tartalmaz egy-két slágert, mint például a Zsolti a Béka, vagy a Szerelmes vagyok, de alapvetően nem a legnagyobb sikerszámok szerepelnek rajta. Juhász Rob, a gitáros/zenei vezető elmondta, mi alapján válogattatok dalokat a lemezre.

"A dalok hallgatása közben leszűrődött melyik mondja azt, hogy van egy olyan íz, értelmezés ami még érdekes lehet, vagy mintha ki se jött az igazi formája, vagy a tartalomból adódó olyan megvalósítás, ami még inkább kiadja amiről szól…” – fejtette ki Rob.

Fém of Bëlga koncert tehát augusztus 24-én lesz a Gyárkertben.

vehir.hu
további cikkek
Így köszöntötték a veszprémiek városuk olimpikonjait Párizs 2024 Így köszöntötték a veszprémiek városuk olimpikonjait Sokkal többen voltak a Gyárkertben csütörtök este, mint egy hónapja a Pogány induló koncerten, pedig most a színpadon kezdetben nem is zenészek, sokkal inkább három veszprémi olimpikon volt, Sárkány Zalán, Betlehem Dávid és a város második ötkarikás aranyérmese, Rasovszky Kristóf. A koncert pedig csak azért került szóba, mert Betlehem Dávid éppen ezen vett részt még az olimpia előtt. Ez csupán az egyik olyan kulisszatitok volt az életükből és élményeikből, amit megosztottak a több ezer veszprémi szurkolóval a város hivatalos köszöntő ünnepségén, ahol a Wellhello is fellépett egy meglepetésvendéggel. 2024. augusztus 16. 1:37 Mutatjuk a legfontosabb információkat Rasóék gyárkertes köszöntéséről Mutatjuk a legfontosabb információkat Rasóék gyárkertes köszöntéséről Hétfőn hazatért az „aranygép” Párizsból, fedélzetén a magyar olimpikonokkal. Csütörtökön viszont a veszprémiek már saját városukban köszönthetik a két érmes nyílt vízi úszót, Rasovszky Kristófot és Betlehem Dávidot a Gyárkertben. Cikkünkben további információkat osztunk meg az ünnepségről. 2024. augusztus 13. 11:10 Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. 2024. július 25. 11:59 Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  2024. július 16. 14:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.