Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén is hamarabb érkeznek a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátások

2024. augusztus 22. 10:41 // Forrás: MTI // Címlapkép: Tim Gouw on Unsplash
A szülők terheinek csökkentésére és az iskolakezdés megkönnyítése érdekében idén is hamarabb érkeznek a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátások: a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes), a gyermeknevelési támogatás (gyet) és a családi pótlék - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán csütörtökön.

Koncz Zsófia hozzátette: a Magyar Posta pénteken kezdi meg ezek kézbesítését, a Magyar Államkincstár pedig szintén pénteken utalja ezeket az ellátásokat az érintettek bankszámlájára.  Ennek köszönhetően mintegy 1 millió 100 ezer család már a tanévkezdés előtt hozzájut a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokhoz.

Az előrehozott folyósítás célja, hogy segítséget nyújtson a családoknak az iskolakezdésre felkészülésben. A kormány emellett továbbra is valamennyi, köznevelésben és szakképzésben résztvevő tanuló számára ingyenes tankönyvellátást biztosít, így ezzel is csökken a családokra háruló iskoláztatás költsége.

vehir.hu
további cikkek
Búcsúzik a képviselő-testület közélet Búcsúzik a képviselő-testület Utoljára ülésezett a 2019-ben megválasztott képviselő-testület csütörtökön a Városháza Kossuth termében. tegnap 16:55 A munkakeresők vágynak a visszajelzésre jelentkezés után, ez azonban gyakran elmarad A munkakeresők vágynak a visszajelzésre jelentkezés után, ez azonban gyakran elmarad A legtöbb munkavállalót zavarja, ha nem kap visszajelzést az állásjelentkezésére, ami gyakran bizonytalanságot szül. Ennek okát akadnak, akik magukban, a leadott pályázat gyenge minőségében látják vagy abban, hogy ők maguk nem voltak szimpatikusak a vállalatnak - derül ki a Profession.hu friss, reprezentatív felméréséből. A jó jelöltélmény és a vállalat pozitív munkaadói hírnevének fenntartása miatt viszont fontos odafigyelniük a cégeknek a visszajelzésekre. 2024. szeptember 25. 15:18 Elindul a munka, hogy 2026-ban Veszprém lehessen Európa sportrégiója Elindul a munka, hogy 2026-ban Veszprém lehessen Európa sportrégiója Közismert cél, hogy Veszprém önkormányzata megpályázza a 2026-os európai sportrégió címet. A folyamat első lépését csütörtökön tette meg a közgyűlés, amikor elindította a pályázat összeállítását célzó munkafolyamatot. tegnap 14:58 A Duna teljes magyarországi szakaszán megindult az apadás árvíz A Duna teljes magyarországi szakaszán megindult az apadás Bár az árhullám csúcsa kedd éjjel elhagyta az országot, és két hét után a Duna teljes magyarországi szakaszán megindult az apadás, Baja és Mohács térségében továbbra is másodfokú az árvízvédelmi készültség - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője szerdán reggel a Kossuth rádióban. 2024. szeptember 25. 8:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.