Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Herendi pólót viselhetnek a Főnix Power Team Sportegyesület tagjai a világbajnokságon

2024. augusztus 28. 21:02
Egyedi, herendi pólókban mérhetik meg tudásukat a sárkányhajó tagjai a hamarosan megrendezésre kerülő 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon, melyen a Főnix Power Team Sportegyesület most először vesz részt. Szerda reggel az Apicius Kávéházban mutatták be az olasz textilből készült pólókat.

Elsőként Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója üdvözölte a megjelenteket, majd kiemelte, nem újdonság, hogy a Porcelánmanufaktúra sportolókat támogat, remek példa a Kékszalag Nagydíj, vagy akár a Forma-1.

Folytatta, az egyedi versenypóló mintája sokrétű, látható a főnixmadárra való utalás, vagyis a hamvaiból életre kelő madár motívuma, ami Simon Attila szerint igazi jelképe a sportolóknak, nem csupán azért, mert az egyesület nevében is szerepel, hanem azért, mert egy sportoló majd minden este, a kemény edzés után „összeomlik”, de reggel bizonyosan újjászületik, épp, mint a főnixmadár. A színek tekintetében elmondható tehát, hogy a tüzes, pirosas szín uralkodó, és természetesen közben a piros, fehér és zöld is jelzi, hogy hova tartozik igazából a csapat.

Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere is köszöntötte a megjelenteket, aki a királynék városának nevében elmondta, boldog, hogy támogathatják a csapatot, hiszen Veszprémnek mindig is kiemelten fontos volt a mozgás lehetőségének kitágítása, a hobbi és profi sportolók finanszírozása.

Hegedűs kiemelte, büszkék az olimpikonokra is, és tisztában van azzal, hogy egy-egy nagyobb ugrás előtt milyen nagy szükség van a többlet forrásokra. Rávilágított, Veszprém mindig segít a sportolóknak, majd sok sikert kívánt a világbajnoksághoz a közel nyolcvan versenyzőnek.

Ficsor Karolina, a Sportegyesület elnöke köszönetet mondott mind a Porcelánmanufaktúrának, mind a támogatóknak, az edzőknek, akik a fiatalokat felkészítették a versenyre, és megtiszteltetését fejezte ki, amiért herendi pólókban képviselhetik Magyarországot. Elárulta, a legfőbb céljuk a világbajnokságon a döntőben való szereplés, hatalmas dolog lenne, véli Ficsor Karolina.

Földy-Vinkler Ágnes, a pólók készítője izgatottan várta egykor a terveket, megtiszteltetésnek érzi, hogy részt vehetett a projektben. Elmondta, az olasz textilből készült pólók a legmagasabb minőséget képviselik, napi sportolásra alkalmas, gyorsan száradó, úgynevezett lélegző pólókról van szó. Ágnes bízik abban, hogy a csapatnak öröm lesz viselni a ruhadarabot, ami egyébként a csapatösszetartozást is erősíti.

Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke részletesen is mesélt a szóban forgó sportág jelentőségéről, szépségéről. Az eredetileg Kínából származó sportág a közösségi eszmék megtestesítője, a 13,5 méter hosszú és 250 kilogramm hajó elején a sárkányfej is megjelenik.

Bánházy András, a Corliv Group operatív cégvezetője is támogatja az egyesületet, méghozzá táplálékkiegészítő szerekkel, a sport és az egészséges életmód tehát nem áll távol a cégtől. Bánházy is sok sikert kívánt a világbajnoksághoz.

Szabó Eszter
Vámosi Patrik
további cikkek
Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59 Gombot a kabáthoz vagy kabátot a gombhoz? – vita a millenniumi emlékmű elhelyezéséről Vehír21 podcast Gombot a kabáthoz vagy kabátot a gombhoz? – vita a millenniumi emlékmű elhelyezéséről Idén augusztusban nagy port kavart a veszprémi kulturális életben Lugossy Mária Munkács-díjas szobrászművész millenniumi emlékművének Óváros térről Szabadság térre történő áthelyezése. A Vehír21 podcastben egy asztalhoz sikerült ültetni a két álláspont képviselőjét, Hegedűs Barbara alpolgármestert és Nagy Károlyt, a szobor eredeti helyére történő visszahelyezése érdekében létrejött Veszprémi Városvédő Egylet ügyvivőjét. 2024. szeptember 5. 13:19 Elkezdődött a tanév a 75 éves Pannon Egyetemen Pannon Egyetem Elkezdődött a tanév a 75 éves Pannon Egyetemen A Gazdaságtudományi Kar és Mérnöki Kar közös ünnepségével indította a tanévet az idén 75 éves Pannon Egyetem szerda délelőtt. 2024. szeptember 4. 13:52 Helyzetjelentés a Dózsavárosból Helyzetjelentés a Dózsavárosból Hegedűs Barbarát, Veszprém alpolgármesterét és a Dózsaváros, valamint Jutaspuszta és Csererdő önkormányzati képviselőjét fogadóórája után értük el, aki a jelenleg is zajló beruházások mellett a jövőben fejlesztésekről is beszélt, külön kitérve a Szent István utcában zajló felújítás végére is. 2024. szeptember 3. 19:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.