Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Már több mint 100 ezer gyermek és félezer pedagógus állt az állatvédelem mellé egy hónappal az állatvédelmi témahét indulása előtt

2024. szeptember 4. 14:22

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság szervezésében idén ismét megrendezésre kerül az Állatvédelmi Témahét, melyre már több mint 100 ezer gyermeket regisztráltak a pedagógusok. Az esemény 2024. szeptember 30. és október 13. között zajlik, és célja a gyermekek szemléletformálása, a belső motiváció kialakítása a cselekvő állatvédelem iránt. A program különböző korosztályokat céloz meg, beleértve a bölcsődéseket, óvodásokat, általános iskolásokat és középiskolásokat, mellyel már fiatal korban elültethetik az állatvédelem alapelveit.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, a következőképpen nyilatkozott az eseménysorozatról: „A ma gyermeke a jövő felelős állattartója. Az Állatvédelmi Témahét és a Pedagógus Roadshow remek lehetőség arra, hogy a gyermekek és pedagógusok egyaránt megismerjék az állatvédelem fontosságát és gyakorlati lépéseit. Örömmel tapasztalom, hogy ilyen nagy az érdeklődés a szemléletformáló eseményeink iránt, és bízom benne, hogy ezek a programok hosszú távon is hozzájárulnak egy empatikusabb, állatbarát társadalom kialakulásához. Szeptember 28-án ingyenes nyitóeseménnyel veszi kezdetét az Állatvédelmi Témahét a budapesti Erzsébet téren, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.”

A tavalyi évben több mint 250 ezer gyermek vett részt a programban, idén azonban a szervezők arra törekednek, hogy ezt a számot tovább növeljék. Az idei Állatvédelmi Témahét részeként egy új kezdeményezés is útjára indult: a Pedagógus Roadshow, amelynek célja, hogy motiválja és felkészítse a pedagógusokat az állatvédelem-pedagógia és az Állatvédelmi Témahét sikeres lebonyolítására.

Dr. Koska Hedvig, az Állatvédelmi Témahét projektvezetője, így fogalmazott: „A Pedagógus Roadshow népszerűsége jól mutatja, hogy a pedagógusok elkötelezettek az állatvédelem iránt, és szívesen sajátítanak el új módszereket. Célunk, hogy olyan tudást adjunk át, mely szervesen beépülhet a mindennapi nevelésbe és oktatásba, ezzel segítve a gyerekeket abban, hogy már fiatalon tudatos és felelősségteljes állattartóvá váljanak. Kiemelkedő sikernek tekintjük, hogy egyetlen nap alatt több mint félezer pedagógus regisztrált a roadshow-ra, ami világosan mutatja, hogy egyre többen ismerik fel az állatvédelem-pedagógia fontosságát.”

A Pedagógus Roadshow 17 helyszínen kerül megrendezésre 2024. szeptember 5. és 26. között, többek között Zalaegerszegen, Szombathelyen, Szegeden, Szolnokon, Nyíregyházán, Kecskeméten, Dunaújvárosban, Egerben, Budapesten, Mosonmagyaróváron, Pécsen, Kaposváron, Szekszárdon, Esztergomban, Miskolcon, Debrecenben és Veszprémben. A roadshow célja, hogy térítésmentes állatvédelem-pedagógiai oktatásban részesüljenek a bölcsődében, óvodában, általános iskolában, középiskolában és gyermekotthonban dolgozó pedagógusok és szakemberek.

Az esemény ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Tekintettel a helyszínek korlátozott befogadóképességére, a roadshow-t online is közvetítik a szervezők, de az online részvételhez is szükséges a regisztráció. A rendezvény célja, hogy a pedagógusok olyan módszertani eszközökkel gazdagodjanak, amelyek segítségével hatékonyan integrálhatják az állatvédelem szempontjait az oktatásba, ezáltal még több gyermekhez eljuttatva az állatvédelem fontosságának üzenetét. Az Állatvédelmi Témahét programjairól és az ingyenes nyitóeseményről az Állatvédelmi Témahét weboldalán és közösségi média felületein tájékozódhatnak az érdeklődők.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.