Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pályázattal támogatják a vidéki kávézókat

2024. szeptember 9. 11:31 // Forrás: MTI // címlapkép: Marta Dzedyshko, pexels
Mintegy ezer vidéki kávézó és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely pályázhat hétfőtől egymilliárd forint értékű vissza nem térítendő forrásra - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn.

A kormány által indított program keretében igényelhető, üzletenként egymillió forint értékű támogatást korszerű konyhatechnológiai és a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök vagy készletek beszerzésére, energiahatékony és gazdaságos üzemelést támogató fejlesztésekre, illetve nagyobb beruházásokhoz használhatják fel - ismertették a közleményben. Emlékeztettek: az október 9-éig tartó pályázat negyedik eleme a Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése című programnak.

A 13 milliárd forint értékű fejlesztési pályázat célja, hogy mérsékelje a hazai turizmus területi koncentrációja következtében a vidéki szolgáltatókat érintő relatív versenyhátrányt.
A korábbi szakaszokban az egész évben nyitva tartó vidéki éttermek, cukrászdák, zenés-táncos szórakozóhelyek és alkalmi vendéglátó üzletek hívhattak le támogatást; a továbbiakban pedig a büfék, az italüzletek és a bárok adhatják majd be igényeiket.

A turizmus ágazat digitalizációjának további erősítése érdekében a jelentkezést minimális adminisztráció mellett az NTAK rendszeréből indíthatják a pályázók, amelyben ügyfélszolgálat is segíti őket.

A programmal kapcsolatban további információk és a részletes pályázati kiírás elérhető a kisfaludyprogram.hu online oldalon. Az ügyfélszolgálatot a +36 1 550-1855-ös telefonszámon hívhatják az érdeklődők, illetve elérhetik a turisztika@1818.hu e-mail címen keresztül is - közölte az MTÜ.

vehir.hu
további cikkek
Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon Szolgálat-átszervezéssel, árvízi védekezésben tapasztalatokkal rendelkező tűzoltókkal, valamint eszközökkel, illetve az önkéntes tűzoltókkal és önkéntes mentőcsoportok készenlétbe állításával többszörözi meg mától a védekezéshez szükséges erőforrásait a katasztrófavédelem.  ma 17:36 Nemzetközi projekt segíti a veszprémi ifjúsági munka digitális fejlesztését Nemzetközi projekt segíti a veszprémi ifjúsági munka digitális fejlesztését Egynapos tanulmányút keretei között ismerkednek három európai városból érkező, illetve online résztvevő szakemberek Veszprém ifjúsági szolgáltatásaival és jógyakorlataival egy fenntartható városfejlesztési projekt keretei között. A nemzetközi és helyi ifjúsági szakembereket a Jutasi Köztérben, az újonnan elindított Érted Ifjúsági Klubban Dr. Hegedűs Barbara ifjúságügyért felelős alpolgármester köszöntötte. ma 19:43 A Túrajó úgy mutatja meg az inotai hőerőművet, ahogy eddig senki nem látta még A Túrajó úgy mutatja meg az inotai hőerőművet, ahogy eddig senki nem látta még Egy ipari lifttel hatvan méter magasra lehet felmenni az inotai hőerőmű egyik hűtőtornya mellett, ami nem csak a kilátás szempontjából kínál lebilincselő élményt, de az egykori erőmű működését is még közelebbről meg lehet ismerni. ma 16:55 Egészségügyért és állatjólétért felelős uniós biztosnak ajánlotta Várhelyi Olivért Ursula von der Leyen Európai Unió Egészségügyért és állatjólétért felelős uniós biztosnak ajánlotta Várhelyi Olivért Ursula von der Leyen Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság újraválasztott elnöke egészségügyért és az állatjólét biztosításáért felelős portfólió betöltésére jelölte Várhelyi Olivért magyar uniós biztost, aki az elmúlt öt évben a bővítésért és szomszédságpolitikáért volt felelős. ma 11:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.