Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fülig érő szájjal várják a tornászok az idényrajtot

2024. szeptember 11. 13:25
A Veszprémi Torna Club (VTC) reménységei felszabadultan, motiváltan várják a hétvégi idényrajtot – erről a klub szakmai vezetője, Kapai Márk mesélt portálunknak, aki elmondta, az idei évet tekintve az elsődleges elvárása sportolóik irányába az, hogy önmagukat adva bizonyítsanak.

Kapai Márk az elmúlt idényben vette át a Veszprémi Torna Club szakmai irányítását. Az eredményes tornászmúlttal rendelkező szakember portálunk megkeresésére rámutatott, nem volt kedvező helyzetben, hiszen fiatal versenyzőik görcsösen, a „valódi arcukat eltakarva” edzettek nap mint nap a klub kötelékében.

Elsődleges feladatomnak tekintettem, hogy mindenki szemében megmutatkozzon az a bizonyos csillogás, mely anno sokunk karrierjét végigkísérte. Sokáig éreztem zárkózottságot, visszafogottságot: meg kellett értetnem a fiatalokkal, hogy új időszámítás kezdődött, nincs ügyesebb vagy ügyetlenebb, mindenki egyenlő

– mutatott rá a szakember, mennyire fontos, hogy az edző milyen pedagógiával fordul a fiatalok felé.

Hétvégén a tornászok számára is megkezdődik az idény (archív fénykép)Hétvégén a tornászok számára is megkezdődik az idény (archív fénykép)

A tavalyi eredményeket figyelembe véve a veszprémi tornászok remekeltek, a négyfordulós országos versengésben az előkelő negyedik helyen végeztek, míg Berki Noémi a korosztályos válogatottba is bekerült. Kapai Márk rámutatott, az alap immár adott, idén önmaguk legyőzésére, a további fejlődésre koncentrálnak.

Szeptember 14-én a szuper csapatbajnoksággal veszi kezdetét a versenyszezon, míg október 19-én a korosztályos megmérettetések is elrajtolnak. Hét edző több mint félszáz gyermekkel harmóniában dolgozik nap mint nap. Eljutottunk oda, hogy bárkire nézek, fülig érő szájat látok, ami igazán felemelő érzés

– nyomatékosította zárásként Kapai Márk, a VTC szakmai vezetője.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.