Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A mobilitási héthez csatlakozva rendezik meg a sportágválasztót és a fiatalok napját is

2024. szeptember 13. 12:43
Idén is csatlakozik Veszprém az Európai Mobilitási Héthez. Szeptember 20-án az autómentes naphoz kapcsolódóan rendezik meg a sportágválasztót és a fiatalok napját is.

A programokat csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette Hegedűs Barbara alpolgármester, illetve az egyes programelemek szervezői: Kavalecz Gábor a sportágválasztó, Marton Dániel a fiatalok napja és Bartha László a Fighters’ Run részéről. 

Az Európai Mobilitási Hét szeptember 16. és 22. között zajlik majd Veszprémben, a hét során számos módon kapcsolódhatnak a veszprémiek a fenntartható közlekedés és az aktív életmód területén rendezett eseményekhez. Versenyt hirdet középiskolásoknak a V-Bike, a hagyományt folytatva uzsonnás dobozokat kapnak az első osztályosok, illetve workshopot szerveznek a Művészetek Házában. 

Marton Dániel, Hegedűs Barbara, Kavalecz Gábor, Bartha LászlóMarton Dániel, Hegedűs Barbara, Kavalecz Gábor, Bartha László

A mobilitási hét legfontosabb napja a pénteki lesz, amikor az autómentes nap keretében minden korosztályt igyekeznek majd változatos programokkal megszólítani. Ehhez kapcsolódóan rendezik meg a sportágválasztót a Jutasi úti műfüves pályán, ahol 28 sportággal ismerkedhetnek meg a fiatalok, akik kipróbálhatják ezeket a mozgásformákat és kérdéseket is feltehetnek az avatott szakembereknek. 

A fiatalok napjának ezúttal a Színházkert és az Auer Lipót park lesz a központi helyszíne, de ezen kívül is több helyütt rendeznek majd kapcsolódó programokat: például délelőtt az egyetemen a műanyag újrahasznosításának folyamatába pillanthatnak be az érdeklődők, fenntarthatósági workshopot rendeznek a Zugban, a napot pedig az Ivan and the Parazol koncertje zárja az Expresszóban. 

Mindeközben keddtől péntekig 8 és 16 óra között a Fighters’ Run OCR43 akadálypályáján is próbára tehetik magukat azok, akik előzetesen regisztrálnak a lehetőségre. A Gyárkertben megépített akadálypálya 40-60 perc alatt teljesíthető, a regisztráció és minden további információ az iskolákban érhető el.

vehir.hu
további cikkek
Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon Szolgálat-átszervezéssel, árvízi védekezésben tapasztalatokkal rendelkező tűzoltókkal, valamint eszközökkel, illetve az önkéntes tűzoltókkal és önkéntes mentőcsoportok készenlétbe állításával többszörözi meg mától a védekezéshez szükséges erőforrásait a katasztrófavédelem.  tegnap 17:36 Nemzetközi projekt segíti a veszprémi ifjúsági munka digitális fejlesztését Nemzetközi projekt segíti a veszprémi ifjúsági munka digitális fejlesztését Egynapos tanulmányút keretei között ismerkednek három európai városból érkező, illetve online résztvevő szakemberek Veszprém ifjúsági szolgáltatásaival és jógyakorlataival egy fenntartható városfejlesztési projekt keretei között. A nemzetközi és helyi ifjúsági szakembereket a Jutasi Köztérben, az újonnan elindított Érted Ifjúsági Klubban Dr. Hegedűs Barbara ifjúságügyért felelős alpolgármester köszöntötte. tegnap 19:43 A Túrajó úgy mutatja meg az inotai hőerőművet, ahogy eddig senki nem látta még A Túrajó úgy mutatja meg az inotai hőerőművet, ahogy eddig senki nem látta még Egy ipari lifttel hatvan méter magasra lehet felmenni az inotai hőerőmű egyik hűtőtornya mellett, ami nem csak a kilátás szempontjából kínál lebilincselő élményt, de az egykori erőmű működését is még közelebbről meg lehet ismerni. tegnap 16:55 Egészségügyért és állatjólétért felelős uniós biztosnak ajánlotta Várhelyi Olivért Ursula von der Leyen Európai Unió Egészségügyért és állatjólétért felelős uniós biztosnak ajánlotta Várhelyi Olivért Ursula von der Leyen Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság újraválasztott elnöke egészségügyért és az állatjólét biztosításáért felelős portfólió betöltésére jelölte Várhelyi Olivért magyar uniós biztost, aki az elmúlt öt évben a bővítésért és szomszédságpolitikáért volt felelős. tegnap 11:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.