Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C

A Gyurcsány kormány szorongatja a nyugdíjasokat

2008. május 30. 16:07
A Gyurcsány kormány újabb offenzívát indított, de remélhetőleg már a nyugdíjasok is megtanulták, ne higgyenek a hazugság politikájának. Ez a kormány ugyanis háromszorosan húzta meg a szép korúak nadrágszíját. A nyugdíjemelés messze elmarad az inflációtól, ráadásul azok, akik az idei évben vonultak nyugállományba 8%-kal kapnak kevesebbet, mintha ezt tavaly tették volna. Továbbá összevonták azoknak a nyugdíjasoknak a bevételeit, akik még idős korukban is dolgozni kényszerülnek a megélhetésért, így nekik még a nyugdíjukat is megadóztatják. – mondta Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, a megyei önkormányzat elnöke, válaszul azokra a szocialista vádakra, miszerint ha a Fidesz kormányra kerül, be fogja fagyasztani a nyugdíjakat.
    Lasztovicza visszautalt a jelenlegi kormánypárt korábbi riogatásaira, és a köddé vált ígéretekre. Néhány évvel ezelőtt Kovács László akkori külügyminiszter 3 millió román vendégmunkás beáramlásával fenyegetett, Gyurcsány Ferenc azzal vádolta meg Orbán Viktort, hogy vizitdíjat és korházi napidíjat akar bevezetni, majd amikor megnyerték a választást, épp ők tették fizetőssé az egészségügyet, - hangsúlyozta a politikus. Majd emlékeztetett, hogy külön államtitkárt neveztek ki azzal a céllal, hogy tárja fel az Orbán kormány idején történt jogsértéseket, de ét és fél év egyetlen egyet sem találtak, melyért a bíróság elmarasztaló ítéletet hozott volna.

A szociális juttatások mértéke a gazdasági növekedéstől függ, - mondta Lasztovicza. Hat évvel ezelőtt amikor az unió átlagos gazdasági növekedése 2 és fél százalék volt, Magyarországé 4. Mára ez a szám 0,8 százalékra csökkent. Lehagyott bennünket Szlovákia és Románia, Észtország és Litvánia.

Az MSZP azért épp a nyugdíjasokat ijesztgeti, mert ők a legjobb közeg. Akik nap mint nap küzdenek a létfennmaradásért. Nem igaz, hogy Orbán Viktor, vagy a Fidesz a nyugdíjasoktól akarná elvenni azt a pénzt, amellyel egyensúlyba hozható a gazdaság. A Fidesz eddig csak adott a nyugdíjasoknak, - hangzott el a sajtótájékoztatón. 1998 és 2002 között az Orbán kormány megemelte a minimál nyugdíjat, növelte a nyugdíjak reálértékét, ma ennek az ellenkezője tapasztalható.

Füssy Angéla
további cikkek
Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09 A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A húsvéti időszakban számos család gondolja úgy, hogy élő nyúllal lepi meg a gyermekeket, ugyanakkor fontos mérlegelni, hogy állatot tartani hosszú távú elköteleződést jelent. tegnap 10:36 Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek A kormányzatnak kiemelten fontos terület az állatvédelem, ezért idén is meghirdeti támogatási programját a civil állatvédő szervezetek számára - mondta az állatvédelemért felelős kormánybiztos kedden Nyíregyházán. 2024. március 26. 15:51 Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is strucctojással díszített fa várja az állatkert látogatóit a Gulya-dombi bejáratnál az ünnepi hosszú hétvégén. tegnap 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.