Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
10°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
10°C

Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet

2024. szeptember 16. 13:37
A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat.

A folyamatosan szakadó eső a Duna vízgyűjtő területein, valamint az eddig lehullott és a következő napokban várható nagy mennyiségű csapadék miatt magas fokú készültség alakult ki a Dunán és mellékfolyóin. Közép-Európa több országában a hirtelen lehullott vízmennyiség miatt a folyók több helyen kiléptek medrükből és lakóházakat öntöttek el. Az Ökumenikus Segélyszervezet a hazánkat is elérő árhullám következtében rendkívüli adománygyűjtést hirdet, hogy - ahogy a korábbi hazai árvizek esetén, úgy - most is az összefogás erejével tudja segíteni a védekezőket és a bajbajutottakat.
 
Az Ökumenikus Segélyszervezet felhívással fordul a lakossághoz, hogy a 1353-as adományvonal tárcsázásával (500 forint / hívás), illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon bankkártyával, vagy átutalással a 11705008-20464565-ös számlaszámon „árvíz” megjelöléssel fejezzék ki szolidaritásukat.

vehir.hu
további cikkek
Hosszan elhúzódó árhullámra számítanak, Orbán szerint most jön a neheze árvíz Hosszan elhúzódó árhullámra számítanak, Orbán szerint most jön a neheze Hosszan elhúzódó árhullámra kell felkészülni, sokáig lesz érvényben harmadfokú készültség az érintett folyókon - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője a köztévében. Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatón értékelte a helyzetet. tegnap 10:42 Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon árvíz Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon Szolgálat-átszervezéssel, árvízi védekezésben tapasztalatokkal rendelkező tűzoltókkal, valamint eszközökkel, illetve az önkéntes tűzoltókkal és önkéntes mentőcsoportok készenlétbe állításával többszörözi meg mától a védekezéshez szükséges erőforrásait a katasztrófavédelem.  2024. szeptember 17. 17:36 Katonák és fogvatartottak is küzdenek az árvíz ellen árvíz Katonák és fogvatartottak is küzdenek az árvíz ellen Az árhullám okozta megnövekedett feladatok ellátását napról napra nagyobb létszámban segítik a katonák, mostanra mintegy 1400-an vannak a gátakon, de annyi katona megy a gátakra a következő órákban és napokon is, amennyi csak kell - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden. 2024. szeptember 17. 10:47 A Magyar Honvédség felkészült a gátak védelmére árvíz A Magyar Honvédség felkészült a gátak védelmére A Magyar Honvédség felkészült, készen áll és jelenleg 367 katona teljesít szolgálatot a gátakon – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter hétfőn Nagy István agrárminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón, Mosonmagyaróvár határában a Lajta gátjánál. 2024. szeptember 16. 13:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.