Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Öt premiert, három ősbemutatót tervez a szezonra a Pannon Várszínház

2024. szeptember 17. 16:55
A most induló 2024/25-ös színházi évadra vonatkozó terveit ismertette Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója hétfőn, a Hangvillában tartott sajtótájékoztatón.

A direktor az elmúlt évad számait ismertetve elmondta: összesen 151 előadást teljesített a társulat, melyekre 66 ezer néző látogatott el – nagyobb részük az intenzív nyári időszakban, amikor harminchárom előadással léptek színpadra összesen közel húszezres közönség részvételével az ország legkülönbözőbb pontjain, fesztiváljain. Vándorfi kiemelte: ezekkel a vendégszereplésekkel nemcsak önmagukat, hanem Veszprémet is képviselték szerte az országban. 

Vándorfi LászlóVándorfi László

Az igazgató beszélt arról is, hogy Veszprém színházi életében nincsenek párhuzamosságok: a három színházi társulat különböző módokon, más szervezeti formában, más kínálattal működik, a Pannon Várszínház független, alternatív színházként mind működésében, mind filozófiájában, mind művészeti szemléletében különbözik az önkormányzat fenntartásában működő intézményektől. Különböznek a rendelkezésre álló források is: az utóbbi időben szinte nulla pályázati támogatást tudtak lehívni, míg másfél évvel ezelőttig nyolcvan százalékos sikerrátával működtek ezen a téren. Éppen ezért nagy segítséget jelentenek az önkormányzati támogatások, amelyeket Veszprém mellett Ajka és Várpalota is biztosít a társulatnak.

Halmay Gábor, Gazdag Tibor, Vándorfi László, Szelle DávidHalmay Gábor, Gazdag Tibor, Vándorfi László, Szelle Dávid

Ezzel kapcsolatban a sajtótájékoztatón szintén felszólaló Halmay Gábor önkormányzati képviselő kifejezte az önkormányzat azon szándékát, hogy továbbra is támogassa a Pannon Várszínház működését. “Mindenkinek érdeke, hogy Veszprémben az önkormányzati fenntartású intézmények mellett létezzen egy jól működő alternatív színház is” – fogalmazott Halmay, hozzátéve: a városban sokáig tapasztalható volt egy bezárkózó hangulat, ami az elmúlt években, nem kis részben az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően megváltozott. “Ahhoz, hogy meg tudjuk mutatni magunkat országnak-világnak: ahhoz kellenek az agilis szemléletű partnerek, és ezen a téren a Pannon Várszínház mindig igazi zászlóshajó volt.”

Halmay GáborHalmay Gábor

A színházban az idén öt bemutatót terveznek. Tavasszal ismét megrendezik majd a Tánc Nemzetközi Fesztiválját, illetve Juhász Anna irodalmi szalonját két alkalommal is vendégül látják az előttünk álló hónapokban. Állandó játszóhelyeik mellett vendégszerepelnek majd Budapesten a Bethlen Téri Színházban, megjelennek a fővárosi Állatvédelmi Pikniken, illetve országos aréna turnén számos városban mutatják be a Képzelt riportot és a Pál utcai fiúkat. 

A PANNON VÁRSZÍNHÁZ BEMUTATÓI A 2024/25 ÉVADBAN



Hrutka Róbert – Kovács Dominik – Kovács Viktor:
Pablo és Picasso (családi musical, ősbemutató)

Peter Quilter:
Bestseller (komédia, világpremier)

Örkény István:
Kulcskeresők (komédia)

Márton László:
Jászai Mari feltámasztása (komédia, ősbemutató)

Molnár Ferenc:
Játék a kastélyban (komédia)

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. 2024. szeptember 7. 22:07 Hegedűs D. Géza lett a nemzet színésze Hegedűs D. Géza lett a nemzet színésze Hegedűs D. Géza Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, egyetemi docenst, érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház kedden. 2024. szeptember 3. 14:39 Oberfrank Pál: A színház dolga, hogy kockáztasson és újat adjon Oberfrank Pál: A színház dolga, hogy kockáztasson és újat adjon Csütörtök délután megnyitotta 2024/25-ös évadját a Veszprémi Petőfi Színház. A teátrum idén is sűrű nyarat tudhat maga mögött, ahogy ez már évek óta elmondható. A színház a lehetőségek évadában is minden korosztályra gondolt, hiszen a legkisebbektől az idősekig, igencsak színes a repertoár. 2024. augusztus 22. 22:03 Veszprémi színháztörténeti pillanat a Pannon Várszínházban Veszprémi színháztörténeti pillanat a Pannon Várszínházban Csütörtökön este játszotta a 250. alkalommal "A Pál utcai fiúkat" a Pannon Várszínház.  2024. július 5. 15:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.