Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
19°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
19°C

Szoboszlai-gól is kellett a Liverpool milánói győzelméhez a BL-ben

tegnap 7:51 // Forrás: m4sport.hu / MTI
A Bayern München kilenc gólt szerezve kezdte a labdarúgó Bajnokok Ligája idei sorozatát, Harry Kane négyszer volt eredményes.

A Juventus a vendég PSV Eindhovent, míg az Aston Villa a hazai pályán szereplő Young Boyst győzte le magabiztosan kedden koraeste a labdarúgó Bajnokok Ligája új rendszerű alapszakaszának első játéknapján.

A megújult BL első gólját a Juve török támadója, Kenan Yildiz szerezte a 21. percben, amikor balról indulva a 16-oson belül befelé tolta a labdát, majd jobbal a kapu bal oldalába tekert. A Juventus az első negyedóra után átvette az irányítást és Yildiz után Weston McKennie, majd a második félidő elején Nico González is betalált. A PSV az utolsó másodpercekben szépített, de nem volt esélye a pontszerzésre.

Yildiz nem csupán a szezon első találatát érte el az európai csúcssorozatban, de a torinói klub történetének legfiatalabb gólszerzője is lett a BL-ben, Alessandro Del Piero rekordját adta át a múltnak. A Juve legendás játékosa 1995-ben, 20 évesen és 308 naposan a Borussia Dortmund ellen – szinte pontosan úgy, mint most Yildiz – lőtt gólt, míg a török futballista 19 évesen és 136 naposan volt most eredményes.

Az Aston Villa az első félidőben szintén kétgólos előnybe került, majd a meccs hajrájában harmadik találatát is megszerezte és 3-0-ra győzött Svájcban.

Szoboszlai Dominik góllal kezdett a BL-ben - Fotó: GettySzoboszlai Dominik góllal kezdett a BL-ben - Fotó: Getty

A Szoboszlai Dominikkal a kezdőben felálló Liverpool rögtön a meccs elején hátrányba került a Milan vendégeként, de az angol együttes még az első félidőben fordított két középső védője fejesgóljával. Az olasz csapat védelme mindkét találatnál csak nézte, miként előz meg mindenkit Konaté és van Dijk.

A második félidőben is a Pool játszott fölényben, és a 67. percben a magyar válogatott csapatkapitányénak góljával növelte előnyét. Szoboszlai remekül indította Gakpót, aki szépen tette vissza a labdát, a Liverpoolban 50. meccsén pályára lépő magyar játékos pedig közelről a hálóba pörgetett.

Úgy tűnt, hogy a Bayern München az első félidőben bő negyedóra alatt eldöntötte a Dinamo Zagreb elleni mérkőzést, a második félidőben csak a győzelem aránya lesz kérdéses. A horvát együttes a második játékrészben két perc alatt két gólt szerezve felzárkózott, viszont nem számolt azzal, hogy ezzel feldühítette a bajorokat, akik három perc alatt visszaállították a háromgólos különbséget, majd a folytatásban négy újabb gólt szerezve kiütéses győzelmet arattak.

A Real Madrid az első félidőben nem talált fogást a Stuttgarton, viszont a második félidő elején azonnal előnybe került Mbappé góljával. A német együttes azonban nem tört meg, a játékrész közepén egyenlíteni tudott. A címvédőt azonban nem hagyta el a szerencséje és a 83. percben góllá érett mezőnyfölénye, így győzelemmel kezdte az idei sorozatot.

A Sporting az első játékrész hajrájában került előnybe, majd nem sokkal később már emberelőnyben is volt a portugál együttes a Lille ellen. A második félidő közepén növelte előnyét, amire a franciáknak nem volt válasza.

A BL új formátumában nem csoportkörrel indul a főtábla, hanem január végéig ligarendszerű alapszakaszt rendeznek, melyben a 36 csapat egy tabellán szerepel, és valamennyi együttes nyolc mérkőzést játszik. Az UEFA egyik célja az volt a reformmal, hogy emelje azoknak a mérkőzéseknek számát, amelyeken mindkét fél számára van tét. Az alapszakaszból csupán az első nyolc helyezett jut egyenesen a nyolcaddöntőbe, a 9-24. helyezettek oda-visszavágós párharcban küzdhetnek meg a 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 együttes kiesik.

Eredmények, alapszakasz, 1. forduló:

Juventus (olasz)-PSV Eindhoven (holland) 3-1 (2-0)
gólszerzők: Yildiz (21.), McKennie (27.), González (52.), illetve Saibari (93.)

Young Boys (svájci)-Aston Villa (angol) 0-3 (0-2)
gólszerzők
: Tielemans (27.), Ramsey (38.), Onana (86.)

Bayern München (német)-Dinamo Zagreb (horvát) 9-2 (3-0)
gólszerzők
: Kane (9., 57., 73., 78), Guerrero (33.), Olise (38., 61.), Sane (85.), Goretzka (92.)

AC Milan (olasz)-Liverpool (angol) 1-3 (1-2)
gólszerzők
: Pulisic (3.). illetve Konate (23.), van Dijk (41.) Szoboszlai (67.)

Real Madrid (spanyol)-VfB Stuttgart (német) 2-1 (0-0)
gólszerzők
: Mbappé (46.), Rüdiger (83.), Endrick (90+6.) illetve Undav (68.)

Sporting (portugál)-Lille (francia) 2-0 (1-0)
gólszerzők
: Gyökeres (38.), Debast (65.)

szerdán játsszák:
Bologna (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 18.45
Sparta Praha (cseh)-Red Bull Salzburg (osztrák) 18.45
Club Brugge (belga)-Borussia Dortmund (német) 21.00
Celtic Glasgow (skót)-Slovan Bratislava (szlovák) 21.00
Manchester City (angol)-Internazionale (olasz) 21.00
Paris Saint-Germain (francia) – Girona (spanyol) 21.00

csütörtökön játsszák:
Crvena zvezda (szerb)-Benfica (portugál) 18.45
Feyenoord (holland)-Bayer Leverkusen (német) 18.45
Atalanta (olasz)-Arsenal (angol) 21.00
Atlético Madrid (spanyol)-RB Leipzig (német) 21.00
AS Monaco (francia)-FC Barcelona (spanyol) 21.00
Brest (francia)-Sturm Graz (osztrák) 21.00

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.