Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Minőségi kutyaházakat kapnak a tél beállta előtt rászoruló állatok

tegnap 11:29
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány és a Continest Technologies Zrt. összefogott, hogy fenntartható módon készült kutyaházakat adományozzon állatvédő szervezetek számára. Az idei program célja, hogy 2024 év végéig 25 magas minőségű kutyaházat juttassanak el a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány idei Állatvédelmi Szakmai Díjazottjai által kiválasztott szervezetekhez, hosszabb távon az elkészülő kutyaházakat folyamatosan juttatja majd el az Alapítvány a rászorulóknak.

A Continest Technologies Zrt., amely innovatív, összecsukható konténereiről ismert, az együttműködés keretében felajánlotta, hogy a konténergyártás során keletkező szendvicspanel hulladékokból tartós és esztétikus kutyaházakat készít. Ezek a kutyaházak több méretben készülnek el, figyelembe véve az állatvédelmi szakértők ajánlásait, hogy megfeleljenek a kutyák igényeinek.

Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a kezdeményezés nemcsak az állatok életminőségének javítását célozza, hanem egy olyan fenntarthatósági példát is mutat, amely a jövőbeni innovációk és társadalmi felelősségvállalás számára is irányadó lehet. „A program célja, hogy rámutasson arra, hogy a vállalatok és civil szervezetek együttműködése kézzelfogható eredményeket hozhat az állatvédelem terén. Hiszünk abban, hogy az állatvédelem az állam és minden állampolgár közös felelőssége, és ezen program révén közösen tehetünk azért, hogy több állatnak rendelkezésre álljon az a biztonságos menedék, amely megvédi az időjárás viszontagságai elől.”

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány és a Continest Technologies Zrt. célja, hogy hosszú távon is együttműködjenek az állatvédő szervezetek támogatásában. A Continest Technologies Zrt. a legyártott 25 kutyaház adományozása mellett a jövőben is biztosítja az alapanyagokat és összeszerelési útmutatókat a kutyaházak elkészítéséhez, míg az Alapítvány gondoskodik az anyagi és humán erőforrásokról a folytatáshoz.

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke így fogalmazott: „Ez a program az elsők között van, amely Alapítványunk egyik misszióját hivatott beteljesíteni: bevonni a vállalati szférát az állatvédelem ügyébe, és ezzel új lehetőségeket teremteni a rászoruló állatok számára. Alapítványunk hálás a Continest Technologies Zrt. felajánlásáért, és vállaljuk, hogy a házak kiszállítását saját költségünkön végezzük. Az együttműködés folytatása során újabb házakat fogunk eljuttatni az állatvédő civil szervezetekhez.”

Kis-Márton Vidor, a Continest Technologies Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy innovatív megoldásainkat és fenntarthatósági törekvéseinket olyan kezdeményezések támogatására használhatjuk fel, amelyek kézzelfogható segítséget nyújtanak a civil szervezetek számára. Ez az együttműködés egy fontos lépés mindkét fél számára.”

Pintér Adrienn, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány vállalati programokért felelős kuratóriumi tagja hozzátette: „A kutyaházak műszaki paramétereit terepen dolgozó civil állatvédőkkel és szakemberekkel egyeztettük le, hogy azok a lehető legjobban megfeleljenek a kutyák igényeinek. A program egyszerre szolgálja a fenntarthatóságot és az állatok jóllétét, hiszen újrahasznosított anyagok felhasználásával és környezettudatos megközelítéssel készülnek.”

Az együttműködés új mérföldkő az állatvédelmi támogatások terén, és példaként szolgálhat a jövőbeli hasonló kezdeményezések számára. A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elsődleges célja a jövő szempontjából kulcsfontosságú kérdések kezelése az állatvédelemben, hosszútávú és fenntartható megoldások feltérképezése, kezdeményezése, támogatása. Közfeladatai közé tartozik az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek támogatása, együttműködésük elősegítése, az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése, valamint az állatvédelem fontosságának a tudatosítása és továbbadása a fiatal generációk számára.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.