Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Olimpiáról és BL-döntőről álmodik a világválogatott / Szívesen kipróbálná magát a Bundesligában

2010. július 28. 17:56
Interjú Iváncsik Gergővel a világválogatott szereplésről, álmokról, a Veszprém és válogatott esélyeiről, külföldi karrierről.

Mint arról már beszámoltunk, Iváncsik Gergő a hét elején a glóbusz legjobbjai között szerepelhetett Mannheimben, a házigazda Rhein-Neckar Löwen elleni jótékonysági mérkőzésen. A januárban bőrrákban elhunyt német világbajnok, Oleg Velyky családjának megsegítésére rendezett találkozón három gólt szerzett az MKB Veszprém KC magyar válogatott balszélsője.

– Mit éreztél, amikor megtudtad, hogy meghívást kaptál a világválogatottba?
– tette fel a kérdést a vehir.hu a klasszisnak.
– Nagyon meglepődtem, s természetesen borzasztóan örültem, hiszen óriási megtiszteltetés ezen a szinten szerepelni. Ezt követően pedig kíváncsian vártam, hogy milyen lehet a légkör egy ilyen kaliberű találkozón, s milyen lehet játszani azokkal a nagynevű társakkal, akikkel lehet, hogy soha többet nem fogok egy csapatban szerepelni.


Iváncsik Gergő:  "Óriási megtiszteltetés ezen a szinten szerepelni"

– Feltételezem, hogy a találkozó előtt nem kellett bemutatkoznotok egymásnak. Hogy érezted magad a pályán?
– Így van, senki sem volt ismeretlen a másiknak. Az egész program roppant gyorsan zajlott, hiszen a mérkőzés napján utaztam ki Mannheimbe. Néhány játékossal már találkoztam a meccs előtt egy hotelben, a többségükkel azonban csak a csarnokban köszöntöttük egymást. A szomorú apropó ellenére jó hangulatú meccset játszottunk, ahol a humoros és látványos megmozdulásoké volt a főszerep. Az persze külön öröm számomra, hogy a szereplésünkkel segíthettük az elhunyt Oleg Velyky családját.

– Az eddigi sikerek képzeletbeli polcán hova helyezed el a világválogatottságot?
– Közvetlenül az olimpiai szereplésem mellé helyezem. Ezt a két eredményt tartom a legnagyobb sikernek. Úgy vélem, hogy egy kézilabdásnak ez lehet a csúcs.

– Mi a legnagyobb álmod ebben a sportban?
– Nagyon szeretnék a magyar válogatott színeiben még egy olimpiára kijutni, klubcsapatommal, a Veszprémmel pedig ismét BL-döntő közelébe jutnék.

– Mindeközben javában zajlik a felkészülésed a Veszprémmel. Milyen tervekkel, célokkal vágtok neki a következő idénynek?
– A célunk nem lehet más, mint a magyar bajnoki cím és a kupa megtartása, a Bajnokok Ligájában pedig szeretnénk előbbre jutni. Ezért dolgozunk keményen.

– Az újonnan igazolt magyar válogatott társak mennyiben segíthetnek benneteket ezen célok elérésében?
– Véleményem szerint nagyon nagy segítségünkre lesznek az új igazolások. Császár Gabi kiváló évet zárt Franciaországban. Nagy Kornél pedig már kinőtte a fiatal játékosokból álló Dunaferrt, aki a szlovének elleni világbajnoki selejtezőn rengeteget hozzátett a játékunkhoz. Biztos vagyok benne, hogy még tovább tudnak fejlődni, s nagy hasznunkra lesznek. A beilleszkedésükkel sem lehet probléma, hiszen a válogatott szereplés miatt nem vagyunk ismeretlenek egymásnak.

– A válogatott idei feladata pedig a felkészülés a januári vb-re, amely olimpiai kvalifikációs verseny is egyben. Feltételezem, hogy ennél nagyobb motivációra nincs is szükséged…
– Így van, azon leszünk, hogy a vb-szereplést kivívó csapatot tovább erősítsük. Szeretnénk olyan szintre fejleszteni a nemzeti együttest, hogy ne érhessen bennünket olyan zavaró tényező, amely miatt esetleg beleszaladunk egy olyan csúnya égésbe, mint fél évvel ezelőtt az Eb-n. A csoportot nézve úgy gondolom, hogy megvan az esélyünk a továbbjutásra, onnantól kezdve azonban már nehezebb dolgunk lesz. Sajnos a sűrű versenynaptár miatt soha sincs lehetőségünk, hogy megfelelő időt készüljünk együtt, éppen ezért minden alkalmat ki kell majd használnunk a közös cél eléréséhez. Bízom benne, hogy ez sikerülni fog.

– A világválogatottság nem csak büszkeség, hanem minden bizonnyal remek ajánlólevél is egy külföldi együtteshez. Vannak ebbéli terveid?
– Még nem mondtam le azon tervemről, hogy egyszer külföldre szerződjek. Ha egyszer lesz rá módom, akkor szeretném magam kipróbálni külföldön. Ezt korábban megfogadtam, s nem is tettem le róla. Remélem, hogy valóban így van, s a világválogatott szereplés jó ajánlólevél lesz ehhez. A topligák közül a Bundesliga némileg jobban vonz.

Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.