Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Veszprémiek a gáton: katasztrófavédők és az egyetem önkéntesei is küzdenek az árral

ma 10:37
142 Veszprém vármegyei tűzoltó dolgozik a gátak építésén és megerősítésén, miközben a Pannon Egyetem önkéntesei is a helyszínre érkeztek.

Veszprém vármegye tűzoltói közül negyvenegyen Pilismaróton láttak védekezési feladatokat, majd Budakalász településen vettek részt a homokzsákok töltésében, illetve ahol szükséges volt, buzgárt építettek. Tizennégy fő Nagymaroson, a mobilgát mellett a víz szivattyúzását végezte. Nyolcvanan a váci Duna-szakasz mellett vigyázták a gátat, ahol szükséges volt, buzgárt építettek, illetve tizenketten az éjszaka folyamán a Gombás-patak gátjánál láttak el figyelőszolgálatot. Tegnap két Veszprém vármegyei tűzoltó a magassági felderítés során drónos felvételeket készített a Margit-szigetről és annak környékéről. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tanulmányokat folytató két tűzoltó és három újonc továbbra is Pilismarót védelméről gondoskodik. 

Fotó: katasztrófavédelemFotó: katasztrófavédelem

Veszprém vármegye árvízi védekezésben helytálló 142 hivatásos tűzoltója mellett valamennyi helyben maradt állománytag a korábban megszokott szinten és minőségben biztosítja a helyi lakosság biztonságát, mentő tűzvédelmét. A szolgálatellátás a hat hivatásos tűzoltó-parancsnokságon továbbra is folyamatos – biztosított közleményében a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: katasztrófavédelemFotó: katasztrófavédelem

A Pannon Egyetem önkéntesei is segítenek az árvíz elleni védekezésben

A Pannon Egyetem hallgatói, oktatói és munkatársai példaértékű összefogással reagáltak a közelmúltban bekövetkezett és folyamatban lévő árvízhelyzetre. A Pilismaróton kialakult kritikus állapotok azonnali segítségnyújtást igényeltek, amelyben az egyetem polgárai elkötelezetten és szervezetten vettek részt; csaknem 100 önkéntes jelentkezett a segítő munkára – közölte az intézmény. 

Az elmúlt napok során a hivatásos mentőegységek mellett számos egyetemi önkéntes is csatlakozott az árvíz elleni védekezési munkálatokhoz. Hallgatóink és dolgozóink közösen, együttes erővel segítettek. A csütörtökre és péntekre meghirdetett önkéntes helyek gyorsan megteltek, ami jól mutatja az egyetem közösségének elhivatottságát és társadalmi felelősségvállalását.

Fotó: Pannon EgyetemFotó: Pannon Egyetem

Az egyetem szervezésében csütörtök reggel különbusz szállította az önkénteseket Pilismarótra, biztosítva a folyamatos és hatékony részvételt a védekezési munkálatokban. Nem lesz ez másként pénteken sem, hiszen szeptember 20-án pénteken is indul önkéntes csapat.

vehir.hu
további cikkek
Komárom-Esztergomban tetőzik a Duna pénteken árvíz Komárom-Esztergomban tetőzik a Duna pénteken A szigetközi szakaszt már elhagyta az árhullám, pénteken Komáromnál és Esztergomnál, szombaton Vácnál és Budapesten tetőzik a Duna. ma 10:26 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. tegnap 9:05 Hosszan elhúzódó árhullámra számítanak, Orbán szerint most jön a neheze árvíz Hosszan elhúzódó árhullámra számítanak, Orbán szerint most jön a neheze Hosszan elhúzódó árhullámra kell felkészülni, sokáig lesz érvényben harmadfokú készültség az érintett folyókon - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője a köztévében. Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatón értékelte a helyzetet. 2024. szeptember 18. 10:42 Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon árvíz Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon Szolgálat-átszervezéssel, árvízi védekezésben tapasztalatokkal rendelkező tűzoltókkal, valamint eszközökkel, illetve az önkéntes tűzoltókkal és önkéntes mentőcsoportok készenlétbe állításával többszörözi meg mától a védekezéshez szükséges erőforrásait a katasztrófavédelem.  2024. szeptember 17. 17:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.