Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat

ma 12:28
Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót. 

Ezúttal nem a lelátó, hanem a műfüves pálya telt meg zsúfolásig péntek reggel: a város általános- és középiskoláiból több mint kétezer fiatal érkezett, hogy kipróbálja magát különböző sportágakban. A rendezvényt közös futás nyitotta, majd a veszprémi sportszervezetek kitelepülésein ismerkedhettek a különböző mozgásformákkal a fiatalok. A helyszínen a honvédség és a rendőrség is megjelent, előbbi lézer és airsoft lövészettel, utóbbi hatóság pedig tekerős gokart és kerékpáros ügyességi pályákkal várta az érdeklődőket.

– A sportnak ugyanolyan közösségépítő szerepe van, mint a kultúrának – nyilatkozta lapunknak Porga Gyula polgármester a helyszínen. – Az Európa Kulturális Fővárosa program bizonyította, hogy mennyire fontosak egy közösség számára azok az alkalmak, amikor együtt tudunk lenni és át tudjuk élni, hogy mit jelent veszpréminek lenni. Ezért van az ambíciónk, hogy 2026-ban európai régiós sportfőváros címet szeretnénk elnyerni, ami ugyanezt a közösségépítő célt szolgálná.

A polgármester hozzátette: a gyerekeket talán könnyebb is a sporton keresztül megszólítani, mint a kultúrával, ezt bizonyítja az is, hogy Veszprémben nagy hagyománya van az autómentes naphoz, a sportágválasztóhoz köthető rendezvényeknek, ezúttal is több mint kétezer általános- és középiskolás  vett részt a programon. A sportágválasztó arra is jó lehetőség, hogy a fiatalok olyan mozgási lehetőségekkel is találkozzanak, amelyekkel egyébként nem tudnának, az pedig a veszprémi sportszervezetek érdeme, hogy minden évben ilyen aktívan készülnek és megjelennek ezen a rendezvényen. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.