Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elültették a kutya fáját

2024. szeptember 21. 21:45
A múlt hétvégi kedvezőtlen időjárás miatt a tervezettnél egy héttel később rendezték meg a nyolcadik Tacsitalit a Séd-völgyben szombaton.

A rendezvényen nem csak a tacskósok és ebeik érezhették jól magukat: a színes programkínálat sokakat a völgybe csábított – annál is inkább, mert az időjárás (bár csak második nekifutásra) kifejezetten kedvezett a programnak. 

A színpadon Takács Krisztián rendőr törzszászlós és négylábú társa tartott bemutatót, Czink Vivien előadásában a felelős állattartásról beszélt, és Németh Nóra kisállat-fizioterapeuta is hasznos tanácsokkal látta el a kutyatartókat. A kutyusok szépségükkel és ügyességükkel is megmérettethették magukat a számukra kiírt versenyen.

A kutyás programok mellett szórakoztató színpadi produkciókat is láthatott a parkba kilátogató közönség, fellépett a Petőfi Színház társulata, Frici bohóc, majd a SoulDance Táncstúdió. Mindeközben a Séd partján számos kiállító várta az érdeklődőket.

A rendezvényt Porga Gyula polgármester nyitotta meg, aki méltatta a főszervező Enyedi-Csaba Eszter munkásságát, aki annak idején megálmodta, és azóta is életben tartotta a találkozót. A polgármester köszönetet mondott neki azért, hogy egy mára országos érdeklődést kiváltó rendezvénnyé fejlesztette a Tacsitalit, és kifejezte háláját mindazoknak is, akik évről évre támogatják ezt a kezdeményezést. 

Felszólalt a városrész önkormányzati képviselője, Halmay Gábor is, aki örömét fejezte ki, hogy a rendezvényteret ilyen színvonalú programok töltik meg. Halmay szintén méltatta Enyedi-Csaba Esztert, akinek töretlen lelkesedése nemcsak egyben tartja a közösséget, hanem évről évre sikeresebbé is teszi a rendezvényt. 

Szombat délelőtt Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos is kilátogatott a rendezvényre, ahol ásót is ragadott, és segített elültetni a találkozó emlékfáját, egy tulipánfát a patak partján. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.