Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bajánál tetőzik hétfőn a Duna

2024. szeptember 23. 11:35 // Forrás: MTI
A déli szakaszon, Bajánál hétfőn tetőzik a Duna, ezt teljes készültséggel várják - közöle az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vezetője az árvízvédelmi operatív törzs hétfő reggeli ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Láng István főigazgató azt mondta: a kedd lesz az utolsó nap, amikor a vízszint harmadfokú készültség felett lesz, ezt követően az "élet visszaáll a rendes kerékvágásba". Láng István közölte: Báta, Bár, Dunaszekcső, Madocsa, Baja és Mohács teljes készültséggel várja a tetőzést.

Orbán Viktor miniszterelnök a sajtótájékoztatón elmondta: védekezésről való levonulásnak is megvan a forgatókönyve, az árvíz levonultával közegészségügyi feladatok következnek, ezekről keddtől Müller Cecília országos tisztifőorvos ad tájékoztatást. Felidézte azt is, hogy a védekezés teljes költsége a 2013-as dunai árvíz idején 19,6 milliárd forint volt, ebből a vízügyi ágazat költségvetése 9,8 milliárd - mai áron 16 milliárd forint - volt, most azonban 5 milliárd forint körüli összegre számít.

Az árvíz levonulása után kiértékelik a tapasztalatokat és összegzik, hol vannak azok a szakaszok, amelyeket érdemes lenne állandó védművel védeni - közölte Orbán Viktor, aki felhívta a figyelmet arra is: túl korán nem érdemes végeredményt hirdetni, ez a két nap még azt igényli, hogy maradjunk fegyelmezettek.

vehir.hu
további cikkek
A Duna teljes magyarországi szakaszán megindult az apadás árvíz A Duna teljes magyarországi szakaszán megindult az apadás Bár az árhullám csúcsa kedd éjjel elhagyta az országot, és két hét után a Duna teljes magyarországi szakaszán megindult az apadás, Baja és Mohács térségében továbbra is másodfokú az árvízvédelmi készültség - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője szerdán reggel a Kossuth rádióban. 2024. szeptember 25. 8:51 Hazatértek az árvízi védekezésben részt vett tűzoltók árvíz Hazatértek az árvízi védekezésben részt vett tűzoltók Veszprém vármegye árvízi védekezésre átrendelt, összesen 142 fős tűzoltói állománya két vármegyében, összesen öt településen vett részt az árvízi védekezésben – tájékoztatott a katasztrófavédelem. 2024. szeptember 23. 13:57 Kedden hagyhatja el a legmagasabb vízszint Magyarországot árvíz Kedden hagyhatja el a legmagasabb vízszint Magyarországot Már kedden elhagyhatja a legmagasabb vízszint Magyarországot, de a fegyelem és a figyelem nem lazulhat - mondta a miniszterelnök vasárnap reggel az árvízvédelmi operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón. 2024. szeptember 22. 9:37 A fővárosban tetőzik a Duna, Budapest védekezik árvíz A fővárosban tetőzik a Duna, Budapest védekezik Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője szombat reggel a köztévében. 2024. szeptember 21. 10:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.