Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Érdi Mária műtétje után januárban már hajóban ülne

2024. szeptember 25. 19:16 // Forrás: MTI
A vitorlázó Érdi Mária szeptember eleji műtétje után a jövő májusi világbajnokságon már rajthoz állna.

A 2023-ban az Év legjobb női sportolójának választott versenyző szerdán a Nemzeti Sportrádióban elmondta, jövő héten kezdi a gyógytornát, január körül már hajóba ülne, így elég lehet négy hónap felkészülni a világbajnokságra.

A világ- és Európa-bajnok (ILCA 6) sportoló esélyesként utazott a párizsi olimpiára, ám súlyos sérüléssel, porckorongsérvvel versenyzett, így is két futamgyőzelmet szerzett, és a 14. helyen végzett.

Érdi Mária vitorlázó a balatonfüredi Kékszalag Port kikötőben - Fotó: MTI/Kovács Tamás (archív)Érdi Mária vitorlázó a balatonfüredi Kékszalag Port kikötőben - Fotó: MTI/Kovács Tamás (archív)

Érdi Mária kiemelte, már öt éve küzd derékproblémákkal, ez számára a mindennapok részévé vált, de tudta, ha romlik a helyzet, az veszélyeztetheti olimpiai szereplését. Ez bekövetkezett, másfél hónappal az olimpiai rajt előtt rosszabbodott az állapota.

Nem tudtam rendesen járni, felmerült bennem, hogy érdemes-e végig versenyezni, súlyt is vesztettem, erőnlétem, állóképességem is romlott, és mentálisan is nehéz helyzet volt elfogadni, hogy messze vagyok a teljesítő képességemtől

- fogalmazott Érdi Mária, aki ugyanakkor hangsúlyozta, a legmagasabb szinten akarja folytatni a pályafutását.

"Azt érzem, még rengeteg a lehetőség, az elmúlt sikeres év csak egy része volt annak, ami még következik" - jelentette ki a 26 éves hajós.

vehir.hu
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Sulyok Tamás : az olimpikonok és a paralimpikonok egyszerre álltak ki erő- és jellempróbát Párizs 2024 Sulyok Tamás : az olimpikonok és a paralimpikonok egyszerre álltak ki erő- és jellempróbát Az olimpikonok és paralimpikonok egyszerre álltak ki erő- és jellempróbát, mindkettőben bizonyítottak, így váltak példaképeinkké - hangsúlyozta Sulyok Tamás köztársasági elnök a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokon és a XVII. Nyári Paralimpiai Játékokon kiemelt eredményt elért sportolók és sportszakemberek állami kitüntetéseinek átadásán csütörtökön az Országházban. tegnap 12:09 Európa-liga: brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros labdarúgás Európa-liga: brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában. 2024. szeptember 25. 23:14 Női kézilabda Eb-felkészülés: Pásztor: semmit nem kell újrakezdeni női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb-felkészülés: Pásztor: semmit nem kell újrakezdeni A beálló Pásztor Noémi szerint az olimpiai hatodik helyezett magyar női kézilabda-válogatottnak semmit nem kell újrakezdenie, mert kerete nagyjából változatlan maradt. 2024. szeptember 24. 21:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.