Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére

ma 16:35
Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással.

A tornán Veszprém, Balatonfűzfő és a felvidéki Dunaszerdahely diákjai is részt vettek, kiemelve az esemény régiókon átívelő jelentőségét. A tornát a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium, valamint az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatósága szervezte, emléket állítva Palotai Nándor kiemelkedő sportpedagógiai munkásságának.

Palotai NándorPalotai Nándor

Palotai Nándor hosszú és méltósággal viselt betegség után idén júliusban hunyt el. A sportért elkötelezett szakember novemberben ünnepelte volna 42. születésnapját. Munkássága során jelentős szerepet játszott a veszprémi labdarúgás fejlesztésében, emellett testnevelő tanárként és edzőként is aktívan részt vett a helyi sportélet formálásában. Kiemelkedő tevékenységével maradandó nyomot hagyott többek között a Balatonalmádi, a VFC USE és a VESC egyesületekben is.

Ovádi PéterOvádi Péter

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, az esemény fővédnöke beszédében méltatta Palotai Nándor szakmai és emberi örökségét. Kiemelte a Veszprém térségében tapasztalható közösségi összefogást, amely Palotai Nándor családját támogatja, és hangsúlyozta a futball közösségformáló erejét is.

„Palotai Nándor családapa, sportember, egy igazi veszprémi, akinek itt lenne a helye most köztünk”– fogalmazott a képviselő.

Az emléktorna nemcsak egy sportesemény volt, hanem méltó tisztelgés egy olyan szakember előtt, aki életét a sportnak és a fiatalok nevelésének szentelte. Palotai Nándor emléke a veszprémi labdarúgó-közösségben tovább él, és munkássága inspirációként szolgál a jövő generációinak.

Balogh Dóra
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.