Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Második alkalommal rendezték meg az állatvédelmi pikniket Budapesten

tegnap 10:20 // Forrás: Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Az esős idő ellenére is nagy számban vettek részt az idei Állatvédelmi Témahét nyitóeseményén szombaton Budapesten – közölte a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a rendezvény nemcsak ismeretterjesztésre, hanem a közösségi összefogás erősítésére is szolgál, miközben szórakoztató élményeket nyújt a látogatóknak. Az Állatvédelmi Piknik az az esemény, amely immár hagyományt teremt a közösségi összefogás és az állatvédelem népszerűsítésében.

Az Erzsébet téren 2024. szeptember 28-án tartott rendezvényen közel 40 szervezet mutatkozott be, számos látványos bemutatót, interaktív állatvédelmi játékot kínálva az érdeklődőknek. A programok között szerepelt a Pannon Várszínház népszerű előadása, a „Pablo és Picasso”, amely a művészet és állatvédelem közötti kapcsolatot is erősítette. A szombati rendezvény fő támogatói között volt a Lounge Group, a Visual Europe Group és a TV2 Csoport, akik elkötelezetten támogatják az állatvédelem ügyét és annak széleskörű népszerűsítését Magyarországon.

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke hozzátette: az összefogás évről évre erősödik, egyre több partner és szakember csatlakozik, ami által a felelős állattartás alapelvei egyre szélesebb körben terjednek. Idén nyár végéig az Alapítvány közvetlenül 3000 hátrányos helyzetű gyermekhez jutott el kiscsoportos kutyás és macskás foglalkozásokkal, valamint 4500 gyermekhez élő állatos színházi előadásokkal, az Állatvédelmi Témahéten ezek a számok tovább nőnek majd.

A Piknik nagyszínpadán Ovádi Péter és Vetter Szilvia videó köszöntőjét követően a Pannon Várszínház előadására került sor, majd a „Varázslatos foglalkozás állatokkal” című foglalkozás következett. Ezt követte Farkasházi Réka és a Tintanyúl műsora, az Országos Polgárőr Szövetség kutyás bemutatója, a Mentőkutyás Szolgálat kutyás bemutatója, továbbá a Mancs a kézben és az Akela Kutyaiskola produkciója. Az estét a Shake It zenei formáció zárta, a háziasszony Szabó Zsófi volt.

Az eseményen a kitelepülők között volt a főszervező Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány és az Állatvédelmi Témahét (Állatbarát pedagógus Kör), az Áldozatsegítő Központ, az Állatorvostudományi Egyetem, az Állatkerti pont, a BM Katasztrófavédelem Mentőkutyás Szolgálat (MKSZ), a Fradisták Az Állatokért Egyesület, a Magyar Állatvédelem Állatvédő Egyesület, a Gazdijogsi, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Kormánytisztviselői Kar, a Miskolci Egyetem, a Művészetek Háza Veszprém Művelődési Ház és Kiállítóhely, a  Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft., az Országos Polgárőr Szövetség, a Pannon Egyetem, a Pannon Várszínház, a Rendőrség, a Pumi Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központ, a REX Kutyotthon Alapítvány, a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum, a Szépalma Állatvédelmi Alapítvány és az Ürömi Állatotthon képviseltette magát.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Virtuálisan is gazdik lehetünk; miért ne fogadnánk örökbe egy házi kedvencet? állatvédelem Virtuálisan is gazdik lehetünk; miért ne fogadnánk örökbe egy házi kedvencet? Nem kell egy fedél alatt élni a kutyussal vagy macskával ahhoz, hogy gondoskodjunk a kisállatokról, hiszen a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központ lehetővé tette a virtuális örökbefogadás programját. Az állatok világnapjához közeledve pedig Porga Gyula polgármester is örökbe fogadott virtuálisan egy négylábút. ma 11:56 Elindult az Állatvédelmi Témahét – Több mint 300 ezer gyermek csatlakozott a programhoz Elindult az Állatvédelmi Témahét – Több mint 300 ezer gyermek csatlakozott a programhoz Hétfőn kezdetét vette az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által szervezett Állatvédelmi Témahét, melyhez több mint 307 ezer gyermek és közel 2400 oktatási és gyermekvédelmi intézmény csatlakozott. 2024. szeptember 30. 10:20 Az állatvédelem csapatmunka állatvédelem Az állatvédelem csapatmunka Hétfőn elindul az idei állatvédelmi témahét, amihez az országban több mint 2200 bölcsőde, óvoda és iskola csatlakozott már, előtte viszont Veszprémben zárult egy tizenhét állomásból álló roadshow, amin kifejezetten a pedagógusoknak mutatták be azt a módszertant, amivel hatékonyan lehet átadni az állatvédelemmel kapcsolatos ismereteket a gyerekeknek. 2024. szeptember 27. 15:24 Szombaton jön az Állatvédelmi Piknik Szombaton jön az Állatvédelmi Piknik Szeptember 28-án a budapesti Erzsébet téren szervezik meg immáron második alkalommal az ország egyik legnagyobb szabású ingyenes állatvédelmi rendezvényét, az Állatvédelmi Pikniket. A területért felelős kormánybiztos, Ovádi Péter elmondta, a tavalyi sikeres akció után idén még több olyan partnert sikerült bevonni, akik elkötelezettek az állatvédelem mellett. 2024. szeptember 24. 12:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.