Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elhunyt dr. Keszthelyi Csaba

ma 16:28
Életének 92. évében elhunyt a veszprémi sportélet meghatározó alakja, a többszörös világbajnok erőemelő, korábbi ügyvéd dr. Keszthelyi Csaba.

A királynék városban, illetve az erőemelő sportágban világszerte nagy tiszteletnek örvendő dr. Keszthelyi Csaba halálhírét sporttársa, a szakág ugyancsak kiemelkedő alakja, Kupcsik László közölte szombaton közösségi oldalán.

Szomorúan, és mély megrendüléssel írom le, életének 92. évében elhunyt szeretett sporttársunk, barátunk, dr. Keszthelyi Csaba. Nagyon nagy tisztelet övezte őt a világ minden részén, minden versenyen, ahogy edzéseken is nap mint nap sporttársai körében. Tizenhárom alkalommal állhatott világbajnoki dobogó tetején, és számos, ma is élő világrekordot állított fel. Hiányozni fogsz nekünk Csaba bácsi, de itt leszel velünk minden edzésen, versenyen!

Dr. Keszthelyi Csaba (középen) páratlan pályafutását 2023-ban Veszprém Város Sportjáért díjjal jutalmaztákDr. Keszthelyi Csaba (középen) páratlan pályafutását 2023-ban Veszprém Város Sportjáért díjjal jutalmazták

A korábban ügyvédként praktizáló dr. Keszthely fiatal korában számos sportágat kipróbált, az egész életét meghatározta a testmozgás szeretete. A vehir.hu-nak 2009-ben adott interjújában ekképpen emlékezett a kezdetekre.

Fiatal koromban atletizáltam, 30 éven keresztül lovagoltam, súlyt emeltem. Ezekben nem értem el kimagasló eredményeket, viszont nagyon jól megalapozták a képességeimet. 2004-ben dr. Harcos Gábor barátom invitált a súlyemelő masters bajnokságra. Először keményen ellenálltam, hiszen hosszú évtizedek óta nem űztem a sportágat. Végül elindultam, s meg is nyertem a versenyt. Egy év múlva pedig már a várpalotai erőemelő bajnokságon találtam magam. Ekkor kerültem a sportág nagy alakjához, Kupcsik Lászlóhoz. 2007-ben fekvenyomásban már Eb-t, majd vb-t nyertem.

A Top Gym SE ikonja a másfél évtizeddel ezelőtti beszélgetés végén leszögezte: a páratlan sportsiker ellenére unokáira és dédunokáira a legbüszkébb.

A sokszoros világbajnok, többszörös világcsúcstartó sportember számos egyéni elismerés után 2023-ban a Veszprém Város Sportjáért díjat is elnyerte. 

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.